Gemeente Enkhuizen

Vandalen beschadigen pasgerestaureerde wijzers van het uurwerk op de Zuidertoren

Onbekenden hebben in de ochtend van zaterdag op zondag de steigers van de Zuidertoren beklommen en hebben de pas gerestaureerde wijzerwerken van het uurwerk beschadigd, de wijzers zijn middels weer gerepareerd, de schade bedraagt ongeveer duizend euro.

De gemeente Enkhuizen neemt alle voorzorgsmaatregelen om de steigerinstallatie s nachts en in het weekend ontoegankelijk te maken. Zo worden schuttingen geplaatst, de lift buiten werking gesteld en de onderste ladders van de steiger in het geheel verwijderd. Dit om te vermijden dat onbevoegden de steigers betreden en gevaar lopen. Deze vandalen hebben moedwillig de voorzorgsmaatregelen ontlopen en zijn met gevaar voor eigen leven de steigers opgeklommen om openbaar bezit te beschadigen.

Tips gezocht

Een onbekende heeft maandagmorgen 11 juli contact opgenomen met schildersbedrijf Bloemendaal en heeft een summier ooggetuigenverslag gegeven. De gemeente Enkhuizen wil vragen of deze persoon zich bekend wil maken door contact op te nemen met het Servicepunt via tel.: (0228) 360 100. Ook anderen die denken iets gezien te hebben willen we vragen zich te melden. De gemeente hoopt met het opsporen van de dader(s) de schade te kunnen verhalen, er is tevens aangifte gedaan.