LIOF


Maintenance Boulevard op excursie in Zürich

Onlangs brachten diverse bedrijven van de Maastricht Maintenance Boulevard een bezoek aan SR Technics in Zürich, een zeer groot vliegtuigonderhoudsbedrijf met in totaal 5500 medewerkers. Doel was om als cluster van MKB bedrijven in de keuken te kijken bij het grootbedrijf. Door SR Technics was een goed programma opgezet en de organisatie en voorbereiding was in handen van LIOF.

Tijdens de ochtendsessie konden alle MMB bedrijven zich presenteren om vervolgens in de middag detailgesprekken te voeren en te bespreken waar mogelijk partijen iets voor elkaar kunnen betekenen. Zo werden er bijvoorbeeld afspraken gemaakt door Surface Treatment om SR T te ondersteunen met hun maskeertechnologie en vergeleken de twee opleidingsinstituten hun opleidingsaanpak binnen de Europese EASA richtlijnen. Maar ook konden SRT en KvE Composiet reparatietechnologie uitwisselen. Naast het leereffect en het uitwisselen van methodes werd natuurlijk ook gesproken hoe de MMB bedrijven mogelijk business konden ontwikkelen met SRT. Alle betrokkenen waren na afloop enthousiast en gaven aan dat er een mogelijk eerste stap was gezet voor verdere samenwerking.

De navolgende bedrijven namen deel aan het bezoek: Surface Treatment, MAAS Aircraft Painting, Samco Aircraft Maintenance, Aviation Competence Centre, KvE Composites en Nedaero.

Meer informatie bij LIOF:
Jaap Heukelom