Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

Druk in Frankrijk door nationale feestdag

In Nederland sluiten op vrijdag in de regio noord de scholen van het voortgezet onderwijs hun deuren. De ANWB verwacht dat dit weekend bijna 1 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Ruim de helft daarvan trekt de grens over. Veel verkeersproblemen in eigen land zal dat niet opleveren. Vakantiegangers zorgen wel voor veel drukte op de wegen in het buitenland, vooral op woensdagmiddag in Frankrijk. Daar hebben ze een lang weekend vrij vanwege de nationale feestdag op donderdag 14 juli.

Vrijdagmiddag wordt het rond 12.00 uur al druk op de Nederlandse wegen maar erg lange files worden niet verwacht. Wel begint Rijkswaterstaat vrijdagavond om 22.00 uur met werkzaamheden aan de A2 van 's- Hertogenbosch naar Utrecht tussen de knooppunten Everdingen en Oudenrijn. De afgelopen twee weekends waren op dezelfde plaats werkzaamheden richting 's- Hertogenbosch en dat leverde veel vertraging op. In de Achterhoek wordt het extra druk vanwege het Zwarte Cross weekend in Lichtenvoorde. Op de wegen naar en van Lichtenvoorde, dit zijn o.a. de A18, N18 en de N312 wordt vertraging verwacht.

In Duitsland is er volgens de toeristenbond een grote kans op lange files op de wegen rond Hamburg, Neurenberg en München. In Frankrijk staan dit weekend flinke files op de route door de Rhônevallei A7 Lyon-Orange, de A9 richting Spanje en A40 Genève richting Macon. In Zwitserland ontstaat vooral wachttijd op de A2 Bazel-Chiasso bij de Sint Gotthardtunnel.

ANWB verkeersinformatie geeft iedere dag informatie over de grote knelpunten op de buitenlandse vakantieroutes via @ANWBeuropa op Twitter.


---- --