Waterschap Rivierenland

Ooijpolder ter inzage

Streefpeilbesluiten Groesbeek & Ooijpolder ter inzage

Publicatiedatum : 12 juli 2011

Waterschap Rivierenland stelt momenteel voor het gebied Groesbeek & Ooijpolder nieuwe streefpeilbesluiten op. Hierin staat beschreven welke streefwaterpeilen er in dit gebied gaan gelden en binnen welke bandbreedte de peilen mogen fluctueren. Zorgvuldig onderzoek en analyse heeft geresulteerd in nieuwe ontwerp-streefpeilbesluiten. De daadwerkelijke peilaanpassingen blijven beperkt tot een aantal peilgebieden. Met de voorgestelde wijzigingen worden voor het gebied als geheel betere condities gerealiseerd voor zowel landbouw, natuur, bebouwing als het watersysteem zelf.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Het waterschap organiseert twee voorlichtingsbijeenkomsten voor de streefpeilbesluiten Groesbeek en Ooijpolder:

* op 26 juli 2011 is er een bijeenkomst in De Linde, Cranenburgsestraat 33, 6561 AM Groesbeek

* op 16 augustus 2011 is er een bijeenkomst in De Vink, Koningin Julianalaan 20, 6576 AR Ooij

Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en op beide avonden worden zowel Groesbeek als Ooijpolder behandeld.

Op deze avonden geeft het waterschap een korte presentatie waarin de nieuwe peilen worden toegelicht. Bezoekers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen over de ontwerp-streefpeilbesluiten. Belanghebbenden hebben de mogelijkheid om, zowel mondeling als schriftelijk, een zienswijze over de ontwerp-streefpeilbesluiten kenbaar te maken.

Terinzagelegging ontwerp-streefpeilbesluiten

De ontwerp-streefpeilbesluiten liggen vanaf dinsdag 26 juli 2011 tot en met maandag 5 september 2011 voor iedereen ter inzage op het kantoor van het waterschap (De Blomboogerd 1 te Tiel). Op deze website zijn de ontwerp-streefpeilbesluiten en bijbehorende documenten, in verband met de zomerperiode, al vanaf 12 juli 2011 beschikbaar. In de toelichting bij de streefpeilbesluiten is te lezen op welke wijze het waterschap de voorgestelde peilen heeft bepaald.

Reageren

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden of ingezetenen schriftelijk of mondeling reageren op de ontwerp-streefpeilbesluiten. Uw brief kunt u richten aan het college van dijkgraaf en heemraden van Waterschap Rivierenland, Postbus 599, 4000 AN Tiel. U kunt ook gebruik maken van het schriftelijke formulier indienen zienswijze, zie Zienswijze tegen ontwerpbesluit.

Voor uw mondelinge zienswijze kunt u tot uiterlijk 5 september 2011 terecht bij de heer J. Cremer (tel. 0344-649323). Reacties per e-mail of via onze website kunnen wij niet in behandeling nemen.

Degenen die een zienswijze hebben ingediend worden op de hoogte gehouden van het genomen besluit en van de wijze waarop de resultaten van de inspraak zijn verwerkt. Vaststelling van de streefpeilbesluiten (verwachting november 2011) gebeurt door het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland. De streefpeilbesluiten zijn dan maximaal tien jaar geldig.

Zie Peilbesluit Groesbeek & Ooijpolder voor meer informatie over de ontwerp-streefpeilbesluiten. U kunt ook contact opnemen met Jaap Cremer, hydroloog bij Waterschap Rivierenland, 0344-649323 of j.cremer@wsrl.nl.