Gemeente Best

Versterking voor boa's

11-07-2011

Gemeenten krijgen steeds meer taken op het gebied van veiligheid, handhaving en leefbaarheid. De Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zorgen ervoor dat deze taken worden uitgevoerd.

De politie richt zich meer op haar kerntaken zoals opsporing bij misdrijven. Zonder de aanwezigheid van de Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) zou dit betekenen dat er taken niet opgepakt kunnen worden. De gemeente Best heeft in het recente verleden twee boa's aangesteld om deze ruimte in te vullen. Dit team is onlangs versterkt door een derde boa: Tommy Faasen. Wellicht bent u hem al tegengekomen.

De nieuwe boa Tommy Faasen met op de achtergrond collega Ad van den Berk.

De nieuwe boa Tommy Faasen met op de achtergrond collega Ad van den Berk.
Boa Wout Frissen ontbreekt op de foto. Foto: Michiel Wasmus

Takenpakket
Wat doen de boa's nu eigenlijk? De boa's houden zich bezig met het toezicht op de zogenaamde `kleine ergernissen' in de openbare ruimte, zoals loslopende honden, illegaal vuil storten, enzovoorts. Overtredingen worden ook aangepakt. Met de komst van Tommy Faasen is het takenpakket op onderdelen uitgebreid en gewijzigd. Nieuw zijn werkzaamheden op het gebied van milieu. Hiervoor is het toezicht in het buitengebied versterkt. Verder is extra ruimte gecreëerd voor activiteiten zoals wijksurveillance, toezicht bij evenementen en controle op (hang)jeugd. Intensieve samenwerking met politie en andere partners blijft natuurlijk belangrijk.

Herkenbaar
De boa's zijn een herkenbaar aanspreekpunt en leveren met hun activiteiten een nadrukkelijke bijdrage aan de veiligheid en het welzijn van de Bestse inwoners. U kunt hen herkennen aan het gemeentelijk uniform.

---