Politie Midden- en West Brabant

Galerij geëvacueerd na brand in wietplantage

Tilburg, 12-07-2011

De bewoners van een galerij van een aan de Edisonlaan moesten
geëvacueerd tijdens een brand in een wietplantage. Brandweer en politie kregen maandagmorgen 11 juli 2011 rond de klok van tien uur melding van de brand. Het ging om een flatgebouw met vier woonlagen. Vanuit een slaapkamer werd sterke rookontwikkeling gezien. Bij aankomst startten de agenten meteen met het in veiligheid brengen van de overige bewoners van de galerij. De agenten roken tijdens de evacuatie al een penetrante henneplucht. Nadat de brandweer het vuur had geblust, vond de politie een hennepkwekerij in de bewuste huurwoning. In een slaapkamer werden 70 hennepplanten gekweekt. Volgens de brandweer was de brand ontstaan door kortsluiting in de installatie van de kwekerij. De bewoners waren afwezig en zijn nog niet door de politie verhoord.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-07-2011 14:15 | © Regio Midden en West Brabant |