Politie Brabant-Noord

Acht verdachten van vernieling aangehouden

Mill, Sint Hubert, 12-07-2011

Een aantal agenten van politieteam Cuijk zijn, onder leiding van wijkagent Mike Mengerink, direct een onderzoek gestart naar aanleiding van een vernieling in Mill en Sint Hubert.

Vernielingen

In de nacht van donderdag 30 juni op vrijdag 1 juli jl. is een spoor van vernielingen aangetroffen van de Langenboomseweg tot aan het Peelkanaal, waar een schaftkeet in het water lag. Deze schaftkeet had eerder vlakbij het Merletcollege gestaan en is zo'n 400 meter verplaatst. Bij de wegwerkzaamheden aan de Langenboomseweg waren ook veel verkeersborden omgegooid en daarvan werden er ook nog een aantal in het Peelkanaal aangetroffen. Vlakbij het Peelkanaal werden tractorsporen aangetroffen. Ook in het Landschapspark hadden vermoedelijk tractoren rond gereden.

Onderzoek

Door het combineren van plaatselijke kennis en het betrekken van de ouders bij het onderzoek zijn acht jongemannen, in de leeftijd tussen 15 en 17 jaar, woonachtig in Mill en Sint Hubert, Vianen en Haps, aangehouden als verdachten van de vernieling aan de schaftkeet. De jongeren zijn uitgenodigd op het bureau en zijn gehoord over hun aandeel. De overige vernielingen zijn niet aan hen te linken. De schade m.b.t. het vernielen van de schaftkeet, de berging uit het water en de reparatie, is opgelopen tot een bedrag van 4.600,-

Het onderzoek naar het crossen in het Landschapspark staat hier los van en loopt nog.

Afhandeling

Inmiddels zijn de jongeren doorgestuurd naar Bureau HALT, die de strafmaat bepaalt. Teamchef Helma Vos en burgemeester Hans Verheijen spreken, mede gezien de historie van de gemeente Mill op het gebied van vernielingen, van een mooi resultaat.