Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 12 juli

Noord-Holland Noord, 12-07-2011 o 14.00 uur

Diefstal scooter

Egmond aan den Hoef, maandag 11 juli

Twee 16-jarige jongens uit Egmond aan den Hoef zijn maandagmiddag 14.10 uur aangehouden op de Anna van Burenlaan. Agenten zagen de jongens op een scooter rijden. Omdat zij het bromfietsrijbewijs van de bestuurder wilden controleren kreeg deze een stopteken. De jongens reden echter door. Zij wilden via het fietspad de Maria van Arkellaan inslaan maar gingen te hard de bocht in waardoor zij in de bosjes terecht kwamen. De jongens lieten de scooter liggen en gingen er rennend vandoor. Na een korte achtervolging konden de twee worden aangehouden. De jongens bekenden op het bureau de scooter afgelopen vrijdag uit een tuin te hebben gestolen.

Heling fiets

Alkmaar, maandag 11 juli

Een 39-jarige man en een 52-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar, zijn maandagmiddag aangehouden op de Stationsweg. Agenten zagen dat de 52-jarige man een fiets verkocht aan de 39-jarige man. De fiets bleek vorige week dinsdag gestolen te zijn. Beide mannen werden aangehouden voor heling.

Aanhouding voor handel in harddrugs

Den Helder, maandag 11 juli

Een 24-jarige man uit Den Helder werd maandagmiddag rond 13.45 uur op de Spoorstraat. Agenten zagen dat de man op het Bernhardplein iets verkocht aan een andere man. Omdat het vermoeden bestond dat de man drugs had verkocht aan deze man werd hij staande gehouden op de Spoorstraat. Hij werd gefouilleerd. Er werden meerdere zakjes met harddrugs aangetroffen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Alkmaar, maandag 11 juli

Een 42-jarige vrouw uit Alkmaar werd maandagochtend rond 10.45 uur aangehouden op de Stationsstraat. Agenten zagen dat de vrouw iets verkocht aan een man. Later zagen zij de vrouw opnieuw iets verkopen aan een andere vrouw. Het vermoeden bestond dat de vrouw drugs dealde. De vrouw werd aangehouden en bekende inderdaad drugs te hebben verhandeld. Twee 48-jarige kopers werden eveneens aangehouden.

Diefstal Blackberry

Westwoud, dinsdag 12 juli

Een 16-jarige jongen uit Zwaag is dinsdagochtend rond 01.15 uur aangehouden op de Raadhuisstraat. Een 15-jarig meisje uit Westwoud stond op deze straat met haar fiets toen haar Blackberry uit haar fietsmand werd genomen door de 16-jarige jongen. Hij legde deze niet terug en ging een woning binnen. Het meisje meldde de diefstal bij de politie. Deze hield de 16-jarige jongen aan. De jongen bekende op het bureau dat hij de Blackberry had weggenomen en dat deze in de woning waar hij binnen was gegaan.

fietster en bromfietser gewond

Warmenhuizen, dinsdag 12 juli

Een 44-jarige fietster uit Tuitjenhorn en een 16-jarige bromfietser uit Warmenhuizen raakte dinsdagochtend rond 07.20 uur licht gewond op de Dorpsstraat. De vrouw fietste over de Oostwal en kreeg op de kruising met de Dorpsstraat geen voorrang van de bromfietser. Er ontstond een aanrijding. De vrouw en de jongen werden met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Controle 50-km wegen

De politie controleert bijna dagelijks op snelheid in het verkeer. Onderzoek heeft uitgewezen dat te hoge snelheid een van de hoofdoorzaken is van vaak ernstige aanrijdingen.Vooral de 50 km-wegen waar autos en fietsers de straat delen, blijken gevaarlijk. Dat is vaak binnen de bebouwde kom, waar dan ook bijna de helft van de ongevallen plaatsvindt.De politie controleert daarom op wegen die als verkeersgevaarlijk te boek staan.

Den Helder, maandag 11 juli
Op de Zanddijk werd maandagmiddag van 15.30 tot 17.45 uur gecontroleerd op snelheid. Er waren 86 bestuurders in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 94 km/u.