Gemeente Sluis

Informatiepanelen Robotvish onthuld

Informatiepanelen Robotvish onthuld

Op dinsdag 5 juli zijn in Breskens de informatiepanelen over de realisatie van de Robotvish onthuld.

De Robotvish is één van de grootste uitdagingen van het project `Het onderwaterleven van Breskens aantrekkingskracht'. Op de informatiepanelen kunt u zien hoe studenten van de Hogeschool Zeeland en een aantal bedrijven uit de streek deze uitdaging zijn aangegaan. Een uitdagend en interessant proces.

`Het onderwaterleven van Breskens aantrekkingskracht' is de titel van het 3 jaar durende project in het kader van het Operationeel Programma Zuid Nederland. Met de herinrichting van het dorp en de hieraan gekoppelde nieuwe attracties wordt Breskens op de internationale toeristische kaart gezet als een spannende en aantrekkelijke bestemming waar bezoekers worden uitgenodigd tot een langer verblijf. De Robotvish legt de verbinding tussen Breskens en het beleven van de onderwaterwereld, passend bij de groeiende belangstelling voor duurzaamheid, klimaatverandering en de waarde van de natuur. Met de onthulling van de informatiepanelen werd de voorbereidingsfase afgerond, waarin de mogelijke opties en werkingsprincipes van de Robotvish werden uitgekristalliseerd en knelpunten opgelost.

Bij de onthulling waren alle betrokkenen bij het proces aanwezig en werd door de studenten een toelichting gegeven op de aanpak van het proces. Wethouder Peter Ploegaert (portefeuillehouder Toerisme) sprak de aanwezigen toe en prees de samenwerking.