Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

Zeewering!

KaravaanLab op Hondsbossche en Pettemer Zeewering!

Publicatiedatum : 12 juli 2011

De Hondsbossche en Pettemer Zeewering zijn dit jaar het toneel van KaravaanLab. Wat er precies gaat gebeuren is niet bekend. Wel is zeker dat het veranderende landschap en de verhalen van bewoners over de dijk inspirerend zijn en dat het zal plaatsvinden met opkomend water, van de laagste tot de hoogste stand van het water.

SLeM maakte naam op Oerol met de projecten Dansendwoud, Jaarringen, Zomersprookjes, Opdrift en Windnomaden. Met dit theatrale spel kijkt KaravaanLab vooruit naar Karavaan 2012. In opdracht van Karavaan maakt SLeM, Stichting Landschapstheater en Meer, deze zomer plannen voor een landschapstheaterproject voor het jubileumfestival in 2012. Karavaan reist vanaf 2012 langs de kusten van de Noordzee en het IJsselmeer: Karavaan van kust tot kust. Bruno Doedens van SLeM laat zich nu al inspireren door de Noord-Hollandse kust en neemt u mee naar de zee: de golven, het ritme en de verborgen verhalen.

KaravaanLab zoekt naar gebieden die in transformatie zijn. De Hondsbossche en Pettemer Zeewering passen in deze zoektocht vanwege de komende dijkversterking. Wij werken vanuit
het Hoogwaterbeschermingsprogramma samen met de Provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat aan de versterking. Wij verlenen dan ook graag onze medewerking aan dit project.

U kunt het zelf beleven. Het project `Zeezien' vindt op zaterdag 30 juli en zondag 31 juli plaats op de Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Aanmelden kan via www.karavaan.nl/karavaanlab. De toegang is gratis.