Stadsdeel Amsterdam-Noord

`Doe Je Ding! Markt' aan `De Overkant'

12 juli 2011

Op 10 juli 2011 vond de "Doe Je Ding! Markt" plaats op bedrijfsterrein De Overkant in Amsterdam-Noord. De markt trok meer dan 500 bezoekers.

Na een rondgang door een brassband, ging de markt van start. Er was van alles te vinden en te doen voor jong en oud.

Rommelmarkt en activiteiten

Op de rommelmarkt werden allerlei tweedehandse spullen verkocht. Actieve bezoekers konden in de Kromhouthal schaatsen, klimmen op een klimwand en zich uitleven op een springkussen. Voor de kleintjes waren er workshops gekleurd zoutpotjes maken en knutselen met fietsbanden.

Foto met een impressie van de Doe je Ding! Markt

Muziek en kunst

Op het podium waren optredens van een 11-jarige cellist "The White Mask" en van zangers Pierre en Andre en er waren workshops Argentijnse tango en salsa. Het Historisch Centrum Amsterdam-Noord (HCAN) had een kleine tentoonstelling ingericht met een kaart van het gebied, luchtfoto's en fotomateriaal over de bombardementen op Amsterdam-Noord. "Het Vliegenbos" was vertegenwoordigd met een informatiekraam en er was een kleine tentoonstelling ingericht door kunstenaars Welmoed Douma en Judith Jansen.

Samen voor en door de buurt

De `Doe Je Ding! Markt' is een gezamenlijk project van de partners van de wijkaanpak Vogelbuurt/IJplein en De Overkant, een project van Eigen Haard. Het geeft buurtbewoners de gelegenheid om met elkaar iets leuks te organiseren en zich te presenteren. De buurt maakt daarmee ook kennis met bedrijfsterrein `De Overkant', waar vroeger de fabrieksmotoren van Stork en Kromhout op volle toeren draaiden. De Overkant is een plek voor creatieve en ambachtelijke ondernemers, waar ruimte is voor kunst, cultuur, horeca en evenementen.

Meer informatie

Thijs|EXPO communicatie & events, telefoon 06 1328 3532 e-mail: info@thijsexpo.nl