Gemeente Overbetuwe


Door vrijwilligerswerk weer aan de slag

Vrijwilligerssteunpunt Vrijwilligers zijn er in alle soorten en maten. Zinvol bezig zijn, iets betekenen voor een ander, is een belangrijke motivatie. Maar ook iets om handen hebben of ervaring opdoen. Steeds meer mensen zien vrijwilligerswerk als een manier om de deur uit te komen en/of een werkloze periode te overbruggen. Allemaal samen leveren zij een behoorlijke inzet waar vrijwilligersorganisaties slim op in kunnen spelen.

Blijer in je hoofd
Richard van der Wal is zo'n vrijwilliger. Hij vertelt over zijn ervaringen. "In januari 2011 was ik al tien maanden thuis, in de ziektewet. Ik ging het ziekenhuis in met knieklachten, maar kwam er uit met ernstige rugklachten. Mijn eigen werk bij Mitsubishi Elevator Europe in Veenendaal kon ik niet meer uitvoeren. Ik ben liftmonteur en dat werk doe ik ontzettend graag. Van thuiszitten werd ik niet vrolijk. Het ging niet zo goed met me. Samen met de bedrijfsarts en de casemanager van mijn werkgever ging ik op zoek gegaan naar bezigheden op een andere plek, voor een paar ochtenden per week. We kwamen terecht bij het Vrijwilligerssteunpunt Overbetuwe. Daar zijn we heel hartelijk ontvangen en gelijk is er gekeken naar mogelijkheden. Al heel snel kwam ik terecht bij Zorgboerderij Overbetuwe, waar ik allerlei technische klussen heb gedaan: CV-loodgieterswerk, bij de kinderboerderij wat dakwerk, pomp gerepareerd en wat licht elektrische klusjes (lampen, stopcontacten). Het was niet zwaar en ik kon het op mijn eigen tempo doen.

Ik ben er ontzettend blij mee. Het heeft me geholpen om naast mijn rugtrainingsprogramma op een goede manier te herstellen. Ik kreeg weer een dagritme en van buiten werken en lekker bezig zijn word je blijer in je hoofd. Ik was even van thuis weg, had dingen te doen. Inmiddels gaat het zo goed met me, dat ik geleidelijk weer in mijn eigen werk, in de liftenbouw, aan de slag ga. Ik bedank het vrijwilligerssteunpunt en de zorgboerderij Overbetuwe hartelijk voor deze mogelijkheid."

Meer weten over vrijwilligerswerk in Overbetuwe? Een tijdelijke klus in de aanbieding?

www.vrijwilligerswerkgelderland.nl of mail of bel naar vrijwilligerssteunpunt@stuwwelzijn.nl, 0481 375959