Gemeente Haaksbergen


Fantastisch EK BMX

12-07-2011 BMX-ers in actie tijdens het EK BMX in Haaksbergen

Haaksbergen heeft afgelopen weekend een prima visitekaartje afgeleverd aan de bezoekers van het EK BMX. De organiserende vereniging DVO kan terug kijken op een fantastisch evenement. Tot in de puntjes goed georganiseerd en met mooie sportieve resultaten. Dagelijks genoten duizenden bezoekers van de races op de baan en het randprogramma.

Waardering

Wethouder Patrick ten Voorde sprak in zijn rol als loco-burgemeester tijdens de opening van het evenement zijn grote waardering uit voor de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Ook roemde hij de samenwerking met de buurt. "Dit is de manier van samenwerking die we als gemeente nastreven."

Opvallende prestatie

De Fransen presteerden afgelopen dagen goed. Maar liefst drie keer klonk de Marseillaise voor de winnaars op het podium. Meest opvallend zijn de prestaties van Fransman Joris Daudet, die uitkwam in de categorie mannen senioren. Hij deed iets wat nog nooit eerder vertoond was. Hij toonde zich bij alle twaalf ronden onoverwinnelijk. Maar ook een Nederlandse mocht zondag het hoogste podium betreden.

Bij de vrouwen junioren kon Elis Ligtlee de Europese titel opeisen. Met heerlijk weer, fantastische resultaten en een prima organisatie kan Haaksbergen terugkijken op een bijzonder geslaagd evenement.

Videobeelden

Bekijk de videobeelden op BMX-Videos