Inspectie Verkeer en Waterstaat


eenmansbedrijf

Inspectie sluit eerste handhavingsconvenant met eenmansbedrijf

Nieuwsbericht | 12-07-2011

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) heeft met het transportbedrijf DeVry International b.v. een handhavingsconvenant afgesloten. Het is het eerste convenant dat de IVW met een eenmansbedrijf sluit. DeVry vervoert tankcontainers met gevaarlijke stoffen. De inspectie en de ondernemer hebben afspraken gemaakt over het verbeteren van de naleving van de wet- en regelgeving, het verminderen van de toezichtlast en het vergroten van de dienstverlening.

De IVW heeft geconstateerd dat DeVry aan alle voorwaarden voldoet om voor een convenant in aanmerking te komen. De ondernemer heeft zijn bedrijfsprocessen goed op orde en boekt goede resultaten bij eerdere inspecties van de IVW en andere inspectiediensten. Ook toont hij de wil om voortdurend te verbeteren voor verdere mindering van risico's.

DeVry is als zelfstandig ondernemer op zoek gegaan naar een opdrachtgever die dezelfde naleving beoogt als hij en is uitgekomen bij de logistieke dienstverlener Den Hartogh Logistics. Hij rijdt nu volledig voor dit bedrijf uit Rozenburg. Ook met Den Hartogh Logistics heeft de IVW een handhavingsconvenant afgesloten.

Deze beide convenanten tonen aan dat ongeacht de grootte elk bedrijf in aanmerking kan komen voor deze toezichtsvorm. Als het bedrijf maar kan aantonen dat de beheersmaatregelen voor veiligheid, kwaliteit en interne controle goed op orde zijn, de wet- en regelgeving goed naleeft en de wil heeft om de wet- en regelgeving goed na te leven en wil om voortdurend te verbeteren voor verdere mindering van risico's.