Gemeente Dantumadeel


2011

Nieuw mandaatbesluit gemeente Dantumadiel

Burgemeester en wethouders maken bekend dat met ingang van 13 juli 2011 het "Mandaatbesluit gemeente Dantumadiel 2011" in werking treedt. Dit mandaatbesluit vervangt het mandaatbesluit `gemeente Dantumadeel 2010'.

In de gemeente worden dagelijks vele besluiten genomen. Met het mandaatbesluit wordt beoogd bevoegdheden van het bestuur met een uitvoerend karakter over te dragen aan het ambtelijk apparaat. De functie van het bestuur als beleidsorgaan krijgt daardoor meer nadruk. Besluiten ter uitvoering van dat beleid, zoals het verstrekken van een vergunning, het verlenen van een subsidie binnen een beleidskader worden niet aan het bestuur voorgelegd, maar ambtelijk afgedaan. Het uiteindelijke doel hiervan is om de burger nog beter van dienst te zijn. Voor het besluit dat in mandaat wordt genomen blijft het bestuursorgaan verantwoordelijk.

Het besluit ligt voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis te Damwâld bij de productgroep Stipe, eenheid Algemiene Jurididyske Saken.

Natuurlijk kunt u de stukken ook digitaal bekijken op de gemeentelijke website: www.dantumadiel.nl en daarna aanklikken op resp. `gemeente en organisatie', `gemeentelijke verordeningen', `bestuur, burger en veiligheid'.

Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met mevr. T.J. Krol-Buma van de eenheid Algemiene Jurididyske Saken, telefoonnummer 14-0511 of een mailtje sturen naar post@dantumadiel.eu