Politie Rotterdam-Rijnmond

Twee aanhoudingen gewelddadige beroving

Datum incident: 12-07-2011 Locatie: - District/dienst: Oost Rotterdam-West

Datum publicatie: 12-07-2011 15:27

Twee Rotterdammers zijn aangehouden voor de beroving en ernstige mishandeling van een 58-jarige cafébezoeker zondag 5 december 2010 rond 06.00 uur.

De 58-jarige man bezocht die zondagochtend een café aan de 1e Middellandstraat in Rotterdam. Hij raakte in gesprek met twee mannen, die hem een lift aanboden naar Schiedam. De twee mannen brachten het latere slachtoffer echter naar de deelgemeente Prins Alexander.

Daar werd de 58-jarige man door één van de verdachten met een mes in zijn borst gestoken. De verdachten reden daarna met de man naar de omgeving van de Rietkerkweg in Rotterdam. Daar sleurden zij hem uit de auto, schopten en sloegen hem en

uiteindelijk beroofden zij hem van zijn persoonlijke eigendommen. Het slachtoffer werd vervolgens zwaargewond achtergelaten.

De verdachten zijn twee Rotterdamse neven van 36 en 21 jaar. De 36-jarige Rotterdammer is maandag aangehouden. Naar de 21-jarige man hoefde niet lang gezocht te worden Hij bleek zondag al aangehouden te zijn voor een ander feit. Tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht op dinsdag 12 april werden namen doorgebeld. Dit bracht de zaak in een stroomversnelling.