Gemeente De Bilt


12-07-2011

De gemeenteraad heeft op 23 juni unaniem de uitgangspunten vastgesteld voor de ontwikkeling van de locatie De Leijen Zuid. Het plan omvat een woonzorgcomplex met ongeveer 110 wooneenheden en 24 woningen.

Nu de raad de uitgangspunten vastgesteld heeft kunnen de betrokken partijen verder met de invulling van het plan. De samenwerking tussen Antroz (Antroposofische Woonzorggroep), Woningstichting SSW, Burgland Projectontwikkeling en de gemeente De Bilt werd op donderdag 7 juli officieel vastgelegd door het ondertekenen van verschillende overeenkomsten.

In december 2010 zijn bewoners van de wijk en andere belangstellenden geïnformeerd over de voorgestelde ontwikkeling. Op basis van de binnengekomen reacties na die avond zijn er nog twee wijzigingen in het plan aangebracht. De eerste aanpassing is dat SSW de mogelijkheid heeft om maximaal 10% extra bouwvolume te realiseren bij het woonzorgcomplex in de vorm van sociale woningbouw, afhankelijk van het ontwerp hiervan. Een tweede aanpassing is dat het geplande appartementencomplex is omgevormd naar grondgebonden woningen.

Met deze aanpassingen omvat het plan een woonzorgcomplex bestaande uit 110 wooneenheden in combinatie met ongeveer 10 sociale huurwoningen dat ontwikkeld wordt door SSW. Het nieuwe woonzorgcentrum vervangt het Leendert Meeshuis van Antroz dat nu op de locatie Berg en Bosch is gevestigd. Daarnaast ontwikkelt Burgland 14 vrije sector laagbouwwoningen, bestaande uit vrijstaande woningen en twee-onder-een kapwoningen.

Alle betrokken partijen zijn blij dat de ontwikkeling nu door kan gaan. Met de komst van het woonzorgcomplex is er een mooie vervangende locatie gevonden voor het Leendert Meeshuis en ook de komst van de sociale huurwoningen is een goede toevoeging aan het woningbestand in de gemeente. Gedurende het gehele proces heeft de gemeente intensief contact gehad met een klankbordgroep waarin een vertegenwoordiging van de wijkraad De Leijen zat en een aantal betrokken omwonenden.

Het plan wordt nu verder uitgewerkt. Tijdens dit proces worden omwonenden geïnformeerd door de samenwerkende partijen over de voortgang.

Bilthoven, 12 juli 2011.