Provincie Limburg

voor EK handbal-dames

Subsidie voor EK handbal-dames

De Provincie Limburg heeft een subsidie van EUR 108.000,- verleend aan de Vereniging Nederlands Handbal Verbond voor de organisatie van het Europees Kampioenschap handbal dames onder de negentien jaar in onder meer Maastricht.

Het EK wordt gehouden tussen 4 en 14 augustus en wordt onder andere gespeeld in expositie- en congrescentrum MECC te Maastricht. Daarnaast worden wedstrijden gespeeld in Almelo, Arnhem en Leek. De deelnemers komen uit Rusland, Spanje, Roemenie, Slovenië, Noorwegen, Nederland, Oekraïne, Oostenrijk, Denemarken, Hongarije, Polen, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Servie-Montenegro.

De Provincie geeft de geldelijke bijdrage omdat van het EK een sportstimulerende werking uitgaat, waardoor niet-sporters mogelijk gestimuleerd wordt meer te gaan bewegen. Ook levert het evenement een bijdrage aan de branding van Limburg. Een derde reden voor de bijdrage is dat het aansluit aan de ambitie van de Provincie om dé handbalprovincie van Nederland te worden. Overigens vindt in 2012 het EK voor dames senioren plaats in Maastricht.

"Handbal is voor ons een speerpuntsport," zo laat gedeputeerde Theo Krebber weten. "Daarnaast verwacht ik dat het sportevenement een bijdrage levert aan de Limburgse economie". Aan het EK handbal is een uitgebreid breedtesportprogramma verbonden. Hierdoor kunnen Limburgers, die niet handballen of sporten kennis maken met de handbalbalsport. Degenen die wel al handballen kunnen dan hun vaardigheden verbeteren door deelname aan verschillende clinics.

Meer informatie over het EK vindt u op de website www.ekhandbal.nl