Gemeente Westvoorne


Structuurvisie Tinte krijgt verder vorm

De structuurvisie voor Tinte krijgt verder vorm door burgerparticipatie. Op 20 juni vond de tweede discussieavond met ongeveer 70 personen plaats. De eerste avond was gericht op het inbrengen van onderwerpen voor de structuurvisie, tijdens deze tweede avond zijn voor enkele themaâs oplossingsrichtingen aangedragen.
* Voor wat betreft het wonen in Tinte was het grootste deel van de zaal ermee eens dat er wel de bouw van enkele woningen gewenst is, maar dat het karakter van het dorp er niet door moet worden aangetast. Daarom gaat de voorkeur naar woningen in bestaande agrarische gebouwen, met enkele woningen tussen de bestaande lintbebouwing of in een klein hofje.

* Over het verkeer zijn de meeste personen van mening dat er maatregelen moeten worden genomen om de veiligheid te vergroten. Er zijn oplossingen besproken en er zijn nieuwe oplossingen aangedragen. Al-le suggesties worden de komende tijd door de gemeente nader bekeken.

* Het laatste onderwerp van de avond betrof de toekomst van de voorzieningen. Tinte heeft twee locaties waar die voorzieningen zich concentreren, de Odiaan en het cluster van de school, de kerk en het verenigingsgebouw. Er is zelfs behoefte aan meer ruimte voor activiteiten: de gymzaal is eigenlijk te klein en er blijft behoefte aan een winkeltje of horeca. Beide locaties hebben hun voor- en nadelen.

De gemeente kan aan de slag om in de structuurvisie voor alle functies voldoende ruimte te vinden. Als u geïnteresseerd bent, kunt u het verslag van beide avonden nalezen.