Gemeente Maasgouw


Intentieovereenkomst impuls brede scholen, sport en cultuur

Ondertekening intentieovereenkomst

Op 22 juni is door wethouder Jessie Smeets-Palmen en vertegenwoordigers namens de schoolbesturen en kinderopvanginstellingen de Intentieovereenkomst "Impuls brede scholen, sport en cultuur" (Impulsregeling) ondertekend. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de inzet van de zogenaamde combinatiefuncties sport en cultuur in het onderwijs en de buitenschoolse opvang.

De Impulsregeling is een kabinetsinitiatief om de thema's sport en cultuur extra onder de aandacht te brengen bij het onderwijs en de buitenschoolse opvang. Versterking van het verenigingsleven en het stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod in en rond de scholen zijn eveneens doelstellingen.

De gemeente Maasgouw mag op grond van deze regeling 3,1 formatieplaatsen (fte) combinatiefunctionarissen realiseren en zal dit doen door het aanstellen van 1,55 fte voor sport en 1,55 fte voor cultuur.

Wij zijn verheugd dat in goed overleg met alle schoolbesturen en kinderopvangorganisaties in Maasgouw de combinatiefunctionarissen per 1 september a.s. van start kunnen gaan. De combinatiefunctionarissen worden gefaseerd ingezet waardoor per 1 september 2012 het aantal van 3,1 fte wordt bereikt. Direct ten goede van het onderwijs komen 2,6 fte. De rest (0,5 fte) wordt ingezet in de buitenschoolse opvang en ten behoeve van de ondersteuning van het verenigingsleven. In het najaar zal hierover met de verenigingen contact worden gezocht.

De combinatiefunctionarissen worden onder andere ingezet om:
* door middel van voorbeeldlessen leerkrachten te coachen, zowel individueel als in groepsverband;

* sportkennismakingsactiviteiten in samenwerking met sportverenigingen te organiseren;

* een breed palet aan culturele activiteiten (muziek, dans, beeldende vormgeving, drama, heemkunde e.d.) aan te bieden, waar mogelijk in samenwerking met de culturele verenigingen in Maasgouw.

De combinatiefunctionarissen treden in dienst bij de Stichting Menswel (sport) en de Stichting Kreato (cultuur). Door de inzet van de combinatiefunctionarissen zullen de onderwerpen sport en cultuur extra aandacht krijgen en wij verwachten dat dit een positief effect heeft op de leefbaarheid in onze gemeente.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00