Watersportverbond - KNWV

Samen door de bocht(en)

dinsdag 12 juli 2011

In de bochten bovenstrooms Nijmegen tot aan de Pannerdensche Kop breidt Rijkswaterstaat in overleg met het Watersportverbond en de Koninklijke Schuttevaer het aantal recreatievaargeulen uit. In de daarvoor geschikte bochten wordt achter de hoofdbetonning de zogenaamde recreatiebetonning aangebracht.

De naam van het project âSamen door de bocht(en)â is gekozen omdat de recreatievaargeul de mogelijkheid biedt aan alle vaarweggebruikers, pleziervaart en beroepsvaart, om veilig door de bocht in de Waal bij Nijmegen te varen en de bochten bovenstrooms van Nijmegen. Maar ook staat het symbool voor het goede overleg van het Watersportverbond, de Koninklijke Schuttevaer en Rijkswaterstaat en de samenwerking bij de totstandkoming van de recreatievaargeulen.

Wat gaat er gebeuren
De recreatievaargeulen bevinden zich op de Waal, tussen kmr 867 en kmr 885,5. Rijkswaterstaat markeert de recreatievaargeulen met zogenoemde recreatiebetonning en verkeerstekens. De verkeerspost Nijmegen kan, daar waar nodig, informatie geven over het gebruik van de
recreatiegeulen.
Met rood-wit horizontaal gestreepte betonning wordt de noordzijde van de recreatievaargeul gemarkeerd en met de groen-wit gestreepte betonning de zuidzijde. De recreatievaargeulen bovenstrooms Nijmegen zijn aan de zuidzijde bestemd van de opvaart en aan de noordzijde voor de afvaart.

Informatie
Op de sites van het Watersportverbond, Rijkswaterstaat en de
Koninklijke Schuttevaer, de belangenbehartiger namens de
beroepsbinnenvaart, is deze informatie over Samen door de bocht(en) ook te vinden.