Gemeente Breda

12jul
Gezamenlijk onderzoek naar mogelijkheden biomassacentrale in Breda Deze week hebben ELES (Essent Local Energy Solutions) en de Gemeente Breda afspraken gemaakt om te onderzoeken of het mogelijk is om tot een gezamenlijk bedrijfsplan te komen voor een biomassacentrale in Breda. De heer Gijs de Man, directeur van ELES, en Wilbert Willems, wethouder Mobiliteit, Duurzaamheid en Cultuur, hebben op dinsdag 12 juli een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. ELES is de eigenaar van het bestaande warmtenetwerk in Breda.

Wethouder Wilbert Willems "Breda is al enige tijd bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden om tot een biomassacentrale te komen die duizenden woningen in Breda van warmte kan voorzien. Dat kan alleen als we gebruik maken van het bestaande stadsverwarmingsnetwerk in onze stad.
Door de afspraken die we nu met ELES maken, halen we de nodige kennis en kunde daarvoor binnen. De afspraken kunnen in de toekomst voor het duurzaam maken van dat netwerk een grote rol gaan spelen."

Eind mei vorig jaar heeft Gemeente Breda een intentieovereenkomst gesloten met de Bredase woningbouwcorporaties WonenBreburg, Singelveste Allee Wonen en Laurentius en met Essent Warmte (nu ELES) om te onderzoeken welke woningen aangesloten kunnen worden op een duurzame energievoorziening via de biomassacentrale en onder welke randvoorwaarden verdere samenwerking mogelijk is. Apart daarvan heeft ELES samen met de gemeente een onderzoek ingesteld naar de mogelijkheden om het warmtenetwerk in Breda te verduurzamen. Hieruit is gebleken dat daarvoor goede mogelijkheden bestaan.

De gemeente wil nu meer duidelijkheid krijgen of door samenwerking met ELES het realiseren van een biomassacentrale groter dan 4 Megawatt mogelijk is. De overeenkomst is nodig om bedrijfsgegevens te kunnen uitwisselen en gezamenlijk aan een bedrijfsplan te kunnen werken.

Als ELES en de gemeente tot overeenstemming komen, worden de resultaten van het overleg voorgelegd aan de Bredase gemeenteraad.

Breda, 12 juli 2011

Deel Gezamenlijk onderzoek naar mogelijkheden biomassacentrale in Breda op Twitter Deel Gezamenlijk onderzoek naar mogelijkheden biomassacentrale in Breda op Facebook Deel Gezamenlijk onderzoek naar mogelijkheden biomassacentrale in Breda op Hyves 12jul

Wabo-projectbesluit Valkenlaar 16

Aannemersbedrijf Hanegraaf B.V. heeft bij de Gemeente Breda een verzoek om omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van een woning aan de Valkenl...
0 reacties
Deel Wabo-projectbesluit Valkenlaar 16 op Twitter Deel Wabo-projectbesluit Valkenlaar 16 op Facebook Deel Wabo-projectbesluit Valkenlaar 16 op Hyves