Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van brandstichting

Jordi, 12-07-2011 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een drietal brandstichtingen in het stadsdeel Tongelre. In de nacht van maandag op dinsdag werd daar vermoedelijk twee maal brand gesticht.

Rond 1.30 uur kreeg de politie een melding dat er een personenauto in brand stond op de Urkhovenseweg. Het vuur van deze wagen sloeg ook over op twee ernaast geparkeerde auto's. De drie wagens raakten door het vuur zwaar beschadigd. Rond 2.00 uur kreeg de politie een melding dat op de Asberg in een gangetje een schutting en een lantaarnpaal in brand stonden. De politie vermoedt dat al deze branden zijn aangestoken. Er deden zich gelukkig geen persoonlijke ongelukken voor en de brandweer had het vuur in alle gevallen snel onder controle. De politie is dringend op zoek naar de daders van deze brandstichtingen. Opvallend is dat zondagmorgen rond 3.00 uur ook al een bestelbusje in brand werd gestoken aan de Urkhovenseweg. Ook dat raakte zwaar beschadigd.

De politie hoopt dat er mensen zijn die mogelijk iets van de brandstichting gezien hebben of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844 of anoniem: 0800-7000.