Politie Brabant Zuid-Oost

Politie zoekt getuigen van straatroof

Eindhoven Tongelre, 12-07-2011 o De politie is op zoek naar mogelijke getuigen van een straatroof op dinsdagmorgen rond 3.15 uur op de Koudenhovenseweg.

Een 17-jarige jongen fietste daar rond dat tijdstip alleen over straat toen een scooter, met daarop twee mannen, hem passeerde. Toen de man de straat over stak merkte hij dat de scooter gekeerd was en ook overstak. Vervolgens reed de scooter de man klem en de bijrijder sprong eraf. Hij trok het slachtoffer van zijn fiets en duwde hem in een voortuin. De man werd gedwongen om zijn portemonnee en mobiele telefoon af te geven. Vervolgens werd hij door beide mannen nog diverse malen geslagen, waarna ze er vandoor gingen. Er is een signalement van de bijrijder van de scooter: Blanke man, ongeveer 1.80 meter lang, rond de 20 jaar oud en blond gemillimeterd haar. De man had een baardje en droeg een trainingsbroek.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof of mensen die mogelijk iets gezien hebben dat er mee te maken heeft. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.