Siemens

Persbericht

Den Haag, maandag 11 juli 2011

Siemens breidt portfolio uit met drukverschil transmitters voor veeleisende applicaties

Met de Sitrans P500 introduceert Siemens een druk(verschil) transmitter voor de meest veeleisende applicaties. Dankzij de zeer snelle reactietijd en meetsnelheid (T63) van 88ms en zijn nauwkeurigheid van 0,03%, kan de Sitrans P500 snel en nauwkeurig reageren op veranderende processen. Een additionele sensor voor statische drukmeting compenseert de onnauwkeurigheid van de invloed hiervan. De statische druk kan naast de verschildruk worden weergegeven in het display.

De Sitrans P500 transmitter biedt een zeer hoge mate van nauwkeurigheid en stabiliteit, wat een extreem nauwkeurige meting genereert tot een turndown van 10:1. Dit maakt het mogelijk de transmitter voor een breed meetbereik in te zetten en daarmee het aantal bereiken in het magazijn terug te dringen. Met een lange termijn stabiliteit van 0,05% in vijf jaar (0,08% in tien jaar), biedt de P500 een constant hoge meetnauwkeurigheid, wat langere calibratie-intervallen mogelijk maakt. Met afmetingen van 87x187x139 mm is de nieuwe transmitter compact in ontwerp en met 3,3 kg licht van gewicht. De Sitrans P500 is uitermate geschikt voor applicaties in de olie & gas en de (petro)chemische industrie, alsmede de energie sector.

Vanwege een geoptimaliseerd meetcel ontwerp kan men de transmitter gebruiken voor procestemperaturen tot 125 °C. De nauwkeurige temperatuurcompensatie van de Sitrans P500 minimaliseert de meetonnauwkeurigheid bij veranderende temperaturen. Met de nieuwe (meertalige) menu gebaseerde setup kan de transmitter lokaal worden ingesteld. Dit kan snel en efficiënt via de magnetische druktoetsen, zodat zelfs Eexd behuizingen niet hoeven te worden geopend. Het hoge resolutie display geeft de mogelijkheid van weergave van diverse diagnostische informatie, zoals histogrammen. Uiteraard kan ook via HART worden geconfigureerd met behulp van een quick start menu.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation & Drive Technologies, Laurens Spijkers Tel: (070) 333 1862, E-mail: laurens.spijkers@siemens.com, Internet: www.siemens.nl/industry