Siemens

Persbericht

Den Haag, dinsdag 12 juli 2011

Siemens Hengelo bouwt compressoren voor Peruaans Amazone-woud

Siemens Hengelo heeft van Pluspetrol Peru Corporation S.A. opdracht ontvangen voor de levering van twee gasturbine-gedreven compressor-sets ten behoeve van het Malvinas Wellhead Compression Project. De compressoren worden ingezet voor de winning en het transport van gas door het Amazone-woud naar de Malvinas procesinstallatie. Met de opdracht is een bedrag van circa 45 miljoen euro gemoeid.

Omdat de druk waarmee het gas uit de velden komt geleidelijk afneemt, moest Siemens een passende oplossing bedenken om de gaslevering vanuit de gasputten naar de Malvinas-installatie met de vereiste inlaatdruk voor de komende jaren te kunnen garanderen. Die oplossing bestaat in eerste instantie uit twee compressorhuizen per trein met elk drie proces-secties. De eerste jaren van de productie zal er slechts één proces-sectie worden gebruikt. Als na verloop van tijd de druk in de gasvelden daalt, zal de gasturbine ook de aandrijving verzorgen van de tweede en derde proces-sectie (die zich in hetzelfde compressorhuis bevinden). Hierdoor is een constante inlaatdruk naar de Malvinas-installatie gewaarborgd.

Tot de leveringsomvang van Siemens Hengelo behoren twee SGT-700 gasturbine-gedreven compressor-sets, compressor-binnencomponenten voor toekomstige gascondities, een set reserveonderdelen en aanvullende procesapparatuur, zoals gaskoelers en gas-scrubbers. De installatie van de compressortreinen in de jungle staat gepland voor begin 2013.