Politie Midden- en West Brabant

Hennepteelt leidt tot woningbrand

Steenbergen, 12-07-2011

Brandweer en politie werden dinsdagmiddag 12 juli 2011 om 15.58 uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Lotharingen in Steenbergen. Een voorbijganger zag sterke rookontwikkeling vanuit een dakraam. De bewoners werden gewaarschuwd, die aangaven dat de wasmachine in brand stond. De brandweer kwam er aan te pas om het vuur te blussen. Om 17.06 uur klonk het sein 'brand meester'. Uit nadere inspectie bleek dat niet een wasmachine maar een hennepkwekerij de oorzaak was van de brand. De politie is op dit moment bezig met het ontmantelen van de overgebleven resten van de wietplantage. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages veroorzaken vaak
stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 12-07-2011 17:24 | © Regio Midden en West Brabant |