Royal Haskoning


Duurzame Vierdaagsefeesten. Kansen voor partners: stapt u mee? 12-07-2011
De Vierdaagsefeesten vormen de feestelijke omlijsting van de Nijmeegse Vierdaagse en trekken jaarlijks meer dan 1,4 miljoen bezoekers, naast de ruim 40.000 wandelaars en de 700.000 bezoekers van de marsen. Het grote aantal bezoekers en het daarop afgestemde aanbod staan borg voor een uniek evenement, dat alleen met de betrokkenheid van vele partijen en de inzet van vele middelen kan worden georganiseerd. Want van stad, regio en voorzieningen wordt op zo'n schaal natuurlijk het uiterste gevraagd. Naast het managen van de aantrekkelijkheid en de veiligheid groeit dan ook een ander perspectief: het verder benutten van het potentieel van en de verbindingen tussen alle betrokkenen om de maatschappelijke opbrengsten te vergroten. Redenen voor de Stichting Vierdaagsefeesten om te streven naar een duurzamer organisatie van de Vierdaagsefeesten.

Royal Haskoning buigt zich al enige tijd over dit vraagstuk en heeft onlangs een samenwerking getekend met de Stichting Vierdaagsefeesten om de feesten duurzamer te maken. Afgelopen tijd is er hard gewerkt en veel ideeën worden komende jaren verder uitgewerkt. Zo denken wij bijvoorbeeld aan het gebruik van vergistbare bekers en verpakkingen wat biogas op kan leveren of het aanbieden van een duurzaam mobiliteitspakket (OV, fietstaxi's, watertaxi's).

Om u nog meer te kunnen inspireren, hebben we een boekje samengesteld met daarin de ambities, ideeën en eerste acties. Het boekje is bedoeld om bedrijven uit te nodigen mee te werken aan Duurzame Vierdaagsefeesten. U kunt het hier downloaden.

Stichting Vierdaagsefeesten en Royal Haskoning zien het als een uitdaging om samen met anderen ideeën verder uit te werken en te gaan implementeren. We willen de Vierdaagsefeesten als een platform gebruiken voor innovatieve duurzame technieken. Hiermee kunnen we een brug slaan tussen bedrijven, overheid, experts en het publiek.

Ziet u ook kansen? Laat het ons dan weten!