Hartstichting

Nieuws

Kanaalzwemmer zwemt ruim 10.000 euro bij elkaar voor de Hartstichting

dinsdag 12 juli 2011

Met een geweldige sportieve prestatie is het Pascal Vernaeve gelukt om zo'n 10.000 euro bij elkaar te zwemmen voor de Hartstichting. Afgelopen zondag zwom de 31-jarige Vernaeve van Engeland naar de kust van Frankrijk in 13,5 uur. Naast dat Vernaeve blij is met het behaalde sportieve resultaat, geeft het hem ook veel voldoening dat er nu zo'n mooi bedrag naar de Hartstichting gaat.

De tocht
De missie van Vernaeve verliep in eerste instantie voorspoedig, ondanks de zware stroming waar hij mee te maken had. Echter, halverwege kwam hij ongelukkig in aanvaring met een kwal en werd hij door het dier gestoken. Niettemin zette Vernaeve door: "Ik heb me toen even flink boos gemaakt, waardoor ik een flinke dosis adrenaline kreeg. Daarna ging het zwemmen weer een stuk beter mede ook dankzij de aanmoedigingen van mijn vriendin." Vernaeve voegt hieraan toe: "Mijn overtocht was een paar dagen uitgesteld vanwege het weer. Hierdoor kon alleen mijn vriendin mee op de begeleidende boot. Ze heeft me de afgelopen maanden, maar ook zeker tijdens de tocht, enorm gesteund en geholpen. Zonder haar was het me nooit gelukt."

Waarom de keuze voor de Hartstichting
De keuze om voor de Hartstichting te zwemmen was voor Vernaeve niet toevallig. Twee jaar geleden kreeg zijn vader van het ene op het andere moment een hartinfarct. Het is gelukkig goed afgelopen, maar het heeft op Vernaeve een grote indruk gemaakt. Hierdoor was de keuze voor de Hartstichting een voor de handliggend besluit.

Reactie Hartstichting
"We vinden het geweldig wat Pascal heeft gedaan. We zijn dankbaar dat hij de opbrengst van zijn enorme prestatie aan de Hartstichting wil doneren. Dit geld is een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen hart- en vaatziekten. We zullen het geld investeren in wetenschappelijk onderzoek," aldus de Hartstichting.