Watersportverbond - KNWV

ISAF WJK: Lisette Schoots verbijt de pijn

dinsdag 12 juli 2011

Terwijl de zeil(st)ers vandaag van een rustdag genoten, moesten de RS:X surf(st)ers nog vol aan de bak om de achterstand in gevaren races in te lopen.

De wind was vandaag iets stabieler, maar de warmte trokt nog maar heel langzaam weg. Kiran Badloe had vandaag weer veel moeite om het board op snelheid te houden, door zijn relatief grotere lichaam t.o.v. de concurrentie, moest hij harder werken om het board over de korte steile golfjes te trekken. Door grote werklust en scherp starten kan hij een eind komen, maar helaas is het in deze omstandigheden voor hem niet mogelijk tot aan de finish zo hard door te halen. Er zat niet meer in dan een 26^e en 21^e plek, wat wel goed is voor een kleine stijging in het klassement, 24^e na 6 races.

Â

Lisette Schoots moest vandaag letterlijk de pijn verbijten. Door het harde werken krijgt haar rug het zwaar te verduren en moet ze soms diep gaan. Lisette doet dit over het algemeen steeds met een brede glimlach en dat is geheel terecht. Het afzien bezorgt haar een stevige 11^e plek in het klassement. Een mooie prestatie tijdens haar eerste WK.

Â

Morgen gaan alle klassen weer het water op voor twee races. Dan zal ook duidelijk worden of de rustdag de zeilers goed gedaan heeft en de weg naar de top van de klassementen ingezet kan worden.

Meer informatie en uitslagen:

www.isafyouthworlds.com