Hoefnet

Nieuws

Record aantal deelnemers aan de start in Riesenbeck

12-07-2011

Van 21 tot en met 24 juli vindt in Riesenbeck het Duits vierspankampioenschap, de internationale menderby en de landenwedstrijd voor tweespannen plaats.Een recordaantal van 71 aanspanningen uit 18 verschillende landen komt aan de start, waaronder 27 vierspannen en 44 tweespannen.

Favorieten

De internationale menderby (Internationalen Deutschen Fahrderby) bestaat uit vijf onderdelen. Favorieten voor de titel zijn onder andere de Amerikaan Chester Weber die de wedstrijd in 2008 won en de winnaar van 2007 Fredrik Persson.

Duitsland tegen Nederland

De winnaar van 2010 Christoph Sandmann komt zelf niet aan de start in Riesenbeck. Zijn paarden worden ingezet door zijn leerlinge Carola Diener die onlangs als eerste vrouw het Duits kampioenschap op haar naam schreef. Ook Sandmnn's dochter Anna komt met een tweespan paarden aan de start op de terreinen van Schloss Surenburg. Het Duitse team bestaat naast Diener uit Sebastian Warneck en Reinhard Burggraf. De Nederlandse tweespanrijders reizen op volle sterkte af naar Riesenbeck en hopen revanche te kunnen nemen voor hun tweede plaats in de landenwedstrijd van 2010.

Opvolging gezocht

Omdat Sandmann niet aan de start verschijnt, is de weg vrij voor onder andere Christian Plücker en Ludwig Weinmayr om de nationale vierspantitel op hun naam te schrijven.

Klik hier voor de deelnemerslijst en het actuele programma.

Zie het origineel