Gemeente Den Helder

Officile opening IJsselmeerstraat 2011-07-12

Het gedeelte van de IJsselmeerstraat tussen de Pastoor Koopmanstraat en de Korvetstraat is vorige maand van een nieuw wegdek en nieuwe markering voorzien. Woensdag 13 juli om 11.00 uur wordt dit tracé officieel geopend door wethouder Suzanne den Dulk die onder meer de portefeuille Verkeer en Waterstaat beheert. Zij verricht de openingshandeling samen met leerlingen van de basisscholen De Fortuin en De Duynvaerder.

Het stond al eerder in de planning om de laatste hand aan de asfaltering van IJsselmeerstraat te leggen, maar zowel in november 2010 als in april 2011 was het koude weer spelbreker. In juni 2011 kon het werk eindelijk worden voltooid. De nieuwe markering voorziet in aparte fietsstroken en op plaatsen waar ouders met hun auto stoppen om hun kinderen te halen of te brengen is het woord SCHOOL op het asfalt aangebracht. Verder is er voor fietsers en voetgangers een oversteekplaats gemaakt die met stoplichten is beveiligd.

`De leerlingen van De Fontein en De Duynvaerder kunnen de IJsselmeerstraat weer rustig oversteken en ook veilig door hun ouders gehaald en gebracht worden', stelt wethouder Suzanne den Dulk tevreden vast. `Ik ben zelf ook moeder van jonge kinderen en de veiligheid van kinderen op weg naar school of naar huis ligt me dus na aan het hart.'