Gemeente Kampen

Draadloos internet voor bezoekers stadhuis

12-07-2011 Vanaf het derde kwartaal van dit jaar bieden we bezoekers, medewerkers, wethouders en raadsleden de mogelijkheid gebruik te maken van draadloos internet in het stadhuis.
Als gemeente werken we continue aan het verbeteren van de dienstverlening naar onze klanten. Een positieve ontwikkeling hierin is dat we bezoekers, medewerkers, wethouders en raadsleden vanaf het derde kwartaal van 2011 de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van draadloos internet in het stadhuis.
Hiertoe wordt een Wireless LAN (WiFi) geïnstalleerd met in totaal elf zogenoemde access points. Naast de entreehal en de vergaderzalen, wordt deze WLAN ook in de raadzaal en de bestuursvleugel geïnstalleerd waardoor ook wethouders en raadsleden hiervan gebruik kunnen maken. Onder andere in combinatie met Ipad-gebruik en ter voorbereiding op de digitalisering van de raadsstukken.
Er is gekozen voor een oplossing met `slimme' access points. Deze zijn altijd beschikbaar en zeer gebruiksvriendelijk. Daarnaast is er een gecentraliseerd beheerssysteem voor controle en configuratie. In verband met beveiliging wordt het draadloze netwerk niet gekoppeld aan het LAN netwerk van de gemeente Kampen.
Er worden borden en stickers geplaatst om bezoekers, medewerkers en bestuurders attent te maken op de mogelijkheden van draadloos internet. De investering voor het installeren van de Wireless LAN (WiFi) is eenmalig EUR 16.000. De structurele kosten op jaarbasis bedragen EUR 5.500.
12-07-2011