Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

The National voor twee bijzondere shows naar Nederland

The National komt deze zomer terug naar Nederland. In juli geeft de groep twee bijzondere concerten in Bloemendaal en Tilburg. De Amerikanen spelen op 12 juli een akoestisch optreden in Openlucht Theater Caprera. Op woensdag 13 juli is de band vervolgens in 013 te zien.

Het laatste album van de groep - 'High Violet' - eindigt in 2010 in de hoogste regionen van menig eindlijst. Niet alleen in Nederland struikelen journalisten en liefhebbers overigens over de superlatieven, overal lijkt men een arsenaal aan loftrompetten uit de kast te trekken om het fraaie en donkere geluid van deze vijf Amerikanen te prijzen. Het toonaangevende Britse muziekblad Q roept de gelauwerde langspeler bijvoorbeeld uit tot beste plaat van 2010.

Het duurt echter even voordat The National toetreedt tot de eredivisie van de popmuziek. Toch, het onmiskenbare talent is al vroeg aanwezig. Vaak omschreven als donker en zwaarmoedig debuteert de groep begin deze eeuw met een titelloos album vol alt.country en pop noir. Het vijftal blijft zich vervolgens per plaat verder ontwikkelen - en verbeteren - wat resulteert in steeds meer bijval vanuit de pers. Ook het aantal fans groeit per album. In het prachtige geluid van de groep menen zij een scala aan invloeden te ontdekken: Tindersticks, Bruce Springsteen, The Smiths, Leonard Cohen en Joy Division, het zijn namen die onmiskenbaar sporen hebben nagelaten in de muziek van The National.

Vorige week zorgde de band als grote publiekstrekker voor uitverkochte edities van het Cross-linx-festival, nu kondigt The National aan om deze zomer terug te komen naar ons land. En niet zo maar; naast een reguliere clubshow in 013 speelt de groep ook een akoestisch concert in Openlucht Theater Caprera in Bloemendaal.

The National
Woensdag 13 juli | aanvang 20:00 | zaal open 19:00 Tickets ¤ 30 (excl. service-- en transactiekosten) | Dommelsch Zaal | Voorverkoop reeds gestart

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl

Noot voor de redactie /