Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 11-07-2011

AVRO OPSPORING VERZOCHT DINSDAG 12 JULI

Dinsdag 12 juli wordt AVRO Opsporing Verzocht om 21.25 uur uitgezonden. In deze uitzending op Nederland 1 besteden Frits Sissing en Anniko van Santen, onder voorbehoud van wijzigingen, aandacht aan onderstaande onderwerpen.

Hoevelaken e.o.: Brandstichtingen
Sinds maandag 2 mei 2011 zijn er in de Leusden, Hoevelaken, Amersfoort en Soest zeven rietgedekte huizen in brand gestoken. De branden zijn allemaal in de vroege ochtend, tussen ongeveer 03:15 uur en 05:15 uur aangestoken via het rieten dak. In twee gevallen waren de bewoners niet thuis, in de andere vijf gevallen wel.

Eindhoven: Poging dubbele moord
Iets na 01.30 uur in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni is er brand gesticht in een eengezinswoning aan het Hugo de Grootplein in Eindhoven. De dader gaat er vandoor en moeder en dochter kunnen zich alleen nog met hulp van buren via het dak in veiligheid brengen. Een mishandeling diezelfde nacht in Eindhoven heeft mogelijk ook met deze brandstichting te maken.

Rotterdam: Gewapende overval Zeeman filiaal
Op zaterdagochtend 28 mei rond 09.00 uur overvalt een man met een vuurwapen de Zeeman aan het Poolsterplein in Rotterdam. Op dat moment zijn er twee medewerksters in de zaak aan het werk.

St. Maartensdijk: Moord Henry Meye
In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 juni wordt de 55-jarige geboren Surinamer Henry Meye doodgeschoten in zijn huis aan de Keethil in het Zeeuwse Sint Maartensdijk. De politie heeft veel vragen over de gewelddadige dood van Henry Meye, die een zeer teruggetrokken bestaan in het dorp leidde.

Opsporing Verzocht, dinsdag 12 juli om 21.25 uur bij de AVRO op Nederland 1.



Ingezonden persbericht