IKON

A A N K O N D I G I N G

IKON-televisie
Dinsdag 12 juli 2011
Nederland 2

21.20 - 21.50 uur: SPRAAKMAKENDE ZAKEN

In acht nieuwe afleveringen van Spraakmakende Zaken blikt Paul Rosenmöller met wisselende gasten terug op belangrijke gebeurtenissen en ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Locatie is de Westergasfabriek in Amsterdam.

Afl. 7: Depressie
Je hebt een leuke vrouw en kinderen, een succesvolle baan en veel vrienden. Hoe kan het dat iemand die alles lijkt te hebben om gelukkig te zijn, toch zwaar depressief wordt? Het overkwam de acteur Anthonie Kamerling en hij pleegde zelfmoord.

In Spraakmakende Zaken Maarten van Buuren. Hij is een succesvol hoogleraar moderne Franse letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. En zwaar depressief. Hij schreef daarover een boek: 'Kikker gaat fietsen'. In de studio ook Christina van der Feltz, hoogleraar sociale psychiatrie aan de Universiteit van Tilburg en programmahoofd 'Diagnostiek en Behandeling' van het Trimbos instituut, waar zij ook patiënten behandelt.

Herhaling: maandag 18 juli 2011, 13.20 uur, Nederland 2

Presentatie: Paul Rosenmöller; redactie: Elisabeth Bouwmeester, Wilco Leene, Henriëtte Smit, Tjitske Stoit; productie: Yvonne Clement; eindredactie: Bert Visser