Gemeente Lingewaard


Gratis OV-chipkaart voor Wmo-vervoerspashouders

De provincie Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen hebben samen met gemeenten en vervoersbedrijven hard gewerkt aan betere toegankelijkheid van bussen, treinen en stations. Zodat bus en trein voor steeds meer mensen geschikte manieren van reizen zijn. Uiteraard blijft de Stadsregiotaxi ook gewoon bestaan.

Gratis OV-chipkaart met 10,- saldo
Voor de Stadsregiotaxi bent u in het bezit van een Stadsregiotaxipas en betaalt u meestal met contant geld. Voor de reguliere bus of de trein heeft u een OV-chipkaart nodig. Als u een Wmo-vervoerspas heeft, ontvangt u binnenkort via de gemeente een brief van de provincie Gelderland. Bij deze brief ontvangt u een formulier om gratis een persoonlijke OV-chipkaart aan te vragen. Bovendien krijgt u direct 10,- euro saldo cadeau. Vraag de kaart snel aan want er zijn maximaal 15.000 kaarten in Gelderland beschikbaar. Op=op. De gemeente heeft de brieven voor de provincie verzonden, uw persoonsgegevens zijn dus niet aan derden verstrekt.

Meer weten?
Kijk op ervaarhetov.nl/wmo voor meer informatie over toegankelijk OV en de OV-chipkaart. Meer informatie over het busvervoer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen vindt u op www.breng.nl. Of bus en trein voor u geschikt zijn, kunt u eventueel ook met de Wmo-consulent bij uw gemeente bespreken.