Dienstenbond CNV

Nieuws

11 juli 2011

Cao Stater - leden unaniem vóór

De leden van CNV Dienstenbond hebben unaniem vóór het principe akkoord gestemd. Hiermee is de nieuwe cao een feit. Hieronder ziet u nogmaals de belangrijkste punten uit de nieuwe cao. Het is nu taak aan de redactiecommissie om de gemaakte afspraken te verwerken in de nieuwe cao.

Leden stemmen positief
De leden van CNV Dienstenbond hebben unaniem voor het bereikte principe akkoord gestemd. Ook de leden van De Unie en FNV Bondgenoten hebben positief gereageerd. Hiermee is de nieuwe cao een feit.

Ik wil iedereen die bij de bijeenkomsten aanwezig is geweest en de kaderleden bedanken voor hun bijdrage. Zonder uw input hadden we nooit dit resultaat kunnen bereiken.

Belangrijkste afspraken
Hier zult u een overzicht krijgen van de belangrijkste punten van het principe akkoord. Voor het gehele akkoord verwijs ik u graag naar het bijgevoegde bijlage.

Looptijd 1 januari 2011 tot en met 31 januari 2012, dus 13 maanden.

Salaris De salarissen en de salarisschalen zullen met ingang van 1 juni 2011 structureel worden verhoogd met 1,75%. Ter compensatie van het feit dat de werknemers de structurele salarisverhoging pas ontvangen met 1 juni 2011 i.p.v. aan het begin van de looptijd van de cao, op 1 januari 2011. Werknemers zullen de salarisverhoging van 1,75% over de periode van januari 2011 tot en met mei 2011 ontvangen door middel van een eenmalige uitkering die per juni 2011 uitgekeerd zal worden.

Reiskosten De OV-Reiskostenregeling wordt aangepast. Medewerkers ontvangen een volledige vergoeding voor een OV-jaartrajectkaart 2de klasse, tot een maximum van 50 km reisafstand.

Mantelzorg Een proactieve benadering van mantelzorg.

Uitzend
Krachten Uitzendkrachten ontvangen vanaf de eerste dag dat zij werkzaam zijn voor Stater minimaal dezelfde beloning als vaste medewerkers.

Wajong Stater verplicht zich in te spannen ten aanzien van de inzet van Wajongers o.a. door afstemming met het UWV te Amersfoort.

Redactiecommissie
De gemaakte afspraken in het principe akkoord dienen te worden verwerkt in de cao. De redactiecommissie zal bijeen dienen te komen om dit te doen. Dan zal de nieuwe cao ook beschikbaar zijn.

Reacties en/of vragen?
Uiteraard kunt u ook met uw reacties en vragen bij ons terecht via de mail op het adres a.towhidi@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch via 035-6460580.