'Ondernemend managen doet kritiek op managers verstommen'

Persbericht van BU Business Information

PERSBERICHT

'Ondernemend managen doet kritiek op managers verstommen'

Je zult maar manager zijn. De kritiek in de media en in de managementliteratuur op de rol en betekenis van managers zwelt aan. Daarbij is het kennelijk modern geworden om te suggereren dat management overbodig is en dat we managers maar van de hand moeten doen.

'Waar gaat die kritiek eigenlijk over, is die kritiek logisch en is die terecht?' stelt managementconsultant Norbert Greveling centraal in het nieuwe boek De ondernemende manager. 'En wat kunnen managers daarvan leren en anders doen om die kritiek te doen verstommen?'

Dood spoor
Dat dit nodig is blijkt wel uit de eerste opvallende conclusie die Greveling in het begin van het boek trekt, namelijk dat management als vakgebied op een dood spoor terecht is gekomen. Een kentering in de opvatting over managers is nodig. Er lonkt een nieuw perspectief waarbij je als manager kunt bijdragen aan de toekomstbestendigheid van je organisatie:
het perspectief van ondernemend managen.

'Ik was vooral nieuwsgierig naar waar dat huidige beeld over management nu eigenlijk vandaan komt en waarom er zo negatief op wordt gereageerd,' vertelt Greveling verder. 'Daarbij is het inzichtelijk geworden wat er écht van managers verwacht wordt en in welke richting management zich de komende jaren zal moeten ontwikkelen.'

Waarde accenten
Volgens Greveling is het in deze tijd belangrijk dat je als ondernemende manager vooral zorgt voor de toekomstbestendigheid van je organisatie en dat je het accent verlegt naar waarde-innovatie. In De ondernemende manager maakt hij concreet wat dat betekent voor de manager van nu en waar de focus van managers moet komen te liggen. Daarbij verschaft hij managers een aanpak en het gereedschap om als ondernemende manager aan de slag te kunnen.

Greveling nodigt daarin managers uit om na te denken over de accenten in hun werk en stimuleert hen om veel ondernemender te managen. Zodat organisaties ook in de toekomst goede resultaten blijven boeken, managers met meer plezier werken en daar ook de gepaste erkenning én waardering voor krijgen.

Over Norbert Greveling
heeft jarenlange ervaring als manager en als managementconsultant in het bedrijfsleven en de zorg, zowel bij multinationals als bij middelgrote en kleinere ondernemingen. Hij is oprichter van het managementadviesbureau Business Fit-ality en auteur van het managementboek Aantrekkingskracht, zeven kernvaardigheden voor strategieontwikkeling.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.academicservice.nl
Bijlage:
* persbericht ondernemende manager 11-07-11doc




Razende Robot Reporter