Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 08.45 uur

Utrecht, 12-07-2011

Gewond bij ongeval

UTRECHT- Op maandagmiddag raakte een automobilist gewond nadat hij tegen een lantaarnpaal was gereden.

De 22-jarige man uit Utrecht reed omstreeks 17.00 uur over de Franciscusdreef waar hij in een bocht een lekke band kreeg. Zijn auto vloog uit de bocht en botste tegen een lantaarnpaal. De man droeg geen gordel, raakte gewond aan zijn hoofd en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Aangehouden voor brandstichting

UTRECHT- Op dinsdagochtend werden twee personen aangehouden. Het vermoeden bestaat dat zijn brand hebben gesticht en koper hebben gestolen.

Omstreeks 03.30 uur zagen agenten twee scooters zonder verlichting over de Albatrosstraat rijden. Een stopteken werd gegeven maar het duo reed hard door. In de omgeving van de Tamboersdijk kon een van de twee worden staandegehouden. Hij kreeg een bekeuring voor het negeren van een stopteken en het rijden zonder verlichting. Toen de agent de bekeuring aan het uitschrijven was kwam de melding van een brand in een houten keet aan het Houtensepad. Agenten hadden het vermoeden dat de scooterrijders hierbij mogelijk betrokken waren. Na nader onderzoek kon ook de tweede scooterrijder worden aangehouden. Gezien de verdachte situatie werd een huiszoeking gedaan en in de woning werd brandstof en inbrekersgereedschap aangetroffen.

Het duo, 22 en 23 jaar uit Utrecht, werd direct aangehouden.

Bij nader onderzoek bleek dat de verdachten rollen koper hadden gestolen vanaf het terrein. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed

UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij veel te veel gedronken had. Omstreeks 03.30 uur werd de 22-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op het Tolsteegplantsoen. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies op het bureau 605 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Zwaaien met mes

UTRECHT- Op maandagavond werd een man aangehouden omdat hij met een mes liep te zwaaien.

Omstreeks 20.50 uur kreeg de politie de melding dat een 37-jarige man uit Utrecht met een mes liep te zwaaien op de Roelantdreef. De politie trof de man aan. Hij had toen zijn mes al verstopt, maar deze werd in de omgeving aangetroffen. De man was onder invloed van alcohol en is aangehouden en meegenomen voor verhoor.