Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 12-07-2011

Bootdieven

WOERDEN Agenten hielden op maandagmiddag 11 juli meerdere jongens aan voor de diefstal van een bootje.

Rond 14.50 uur zag een getuige dat drie jongens in een bootje over het water aan de Oostsingel voeren. Zij sleepten een ander bootje. De getuige zagen dat zij die de kant optrokken, onder struiken legden en afdekten met een zeil. Toen de jongens kennelijk door kregen dat iemand hen had gezien, gingen zij er vlug in hun bootje vandoor en lieten de andere op de kant achter. De getuige belde 1-1-2 en gaf een omschrijving van de boot, van de jongens en hun vaarrichting door.

Agenten gingen ter plaatse en keken naar de verdachten uit. Zij zagen meerdere boten met jongeren, maar niet die zij zochten. De agenten spraken enkele varende jongens aan. Die jongens hadden de verdachten gezien en wezen de agenten in de richting waar zij naartoe waren gevaren. Inmiddels had de politiemeldkamer ook een Burgernetactie opgestart.

De getuige wees de agenten in Park Oudeland de plek aan waar de jongens de boot hadden verstopt. Tevens bleek dat zij fotos van de verdachten had gemaakt. Een agent herkende één van hen als een 14-jarige jongen uit Woerden. Agenten gingen naar zijn ouderlijke woning. Zijn ouders namen telefonisch contact met hem op en stuurde hem terug naar Woerden. Agenten zagen de boot vervolgens op de Nassaukade varen en dirigeerde die naar de kant. De drie jongens, twee jongens van 14 en één van 15 jaar allen uit Woerden, werden aangehouden.

Het gestolen bootje is in beslag genomen. Er was nog geen aangifte van diefstal gedaan. Tegen de drie jongens is proces-verbaal opgemaakt. In overleg met de ouders zal het verbaal aan Bureau Halt worden overgedragen ter afhandeling middels een alternatieve straf.