Ingezonden persbericht


Bankspaarhypotheek verslaat de aflossingsvrije hypotheek

Amersfoort, 12 juli 2011- Florius ziet een stijging in het aantal afgesloten bankspaarhypotheken. Sinds de introductie van de aflossingsvrije hypotheek halverwege de jaren negentig is deze aflossingsvrije variant de populairste hypotheekvorm. Het is een kwestie van tijd voordat de bankspaarhypotheek de aflossingsvrije voorbijstreeft in populariteit.

Joost Hembrecht, directeur van Florius: 'Sinds de introductie van de bankspaarhypotheek, zo'n drie jaar geleden, heeft het aantal bankspaarhypotheken een enorme vlucht genomen. De invoering van de nieuwe hypothecaire gedragscode per 1 augustus aanstaande, waarbij een hypotheek nog maar voor maximaal de helft van de aankoopwaarde aflossingsvrij mag zijn, geeft de bankspaarhypotheek het laatste zetje om de populairste hypotheekvorm te worden.'

Niet alleen de zoektocht naar zekerheid door de recessie heeft aan de populariteit van de bankspaarhypotheek bijgedragen, maar juist door de transparantie, flexibiliteit en de hang naar veiligheid heeft het product een vaste plek in het totaalaanbod verworven. Over de afgelopen maanden is een duidelijke stijging te zien in het percentage afgesloten bankspaarhypotheken. Op dit moment is het percentage bij Florius zelfs opgelopen tot 43%.

Percentage afgesloten hypotheekvormen bij Florius over de afgelopen maanden: Aflossingsvrij 46,7 %
Annuïteit 2,3 % Banksparen 42, 8 %
Belegging 0,3 %

Over Florius
Florius is aanbieder van hypotheken en woongerelateerde financiële producten. Alle producten zijn uitsluitend verkrijgbaar bij deskundige, onafhankelijke hypotheekadviseurs. Zo weet Florius zeker dat mensen een eerlijke vergelijking kunnen maken en begrijpen wat ze afsluiten. Want Florius vindt het belangrijk dat mensen onbezorgd kunnen wonen. Florius is een handelsnaam van ABN AMRO Hypotheken Groep B.V.. ABN AMRO Hypotheken Groep is een 100% dochter van ABN AMRO Bank N.V.

Noot voor de redactie,