Raad Bellingwedde stemt in met 9% verhoging OZB


BELLINGWEDDE, 20110712 -- De gemeenteraad van Bellingwedde heeft op woensdag 29 juni 2011 gestemd over de bezuinigingsvoorstellen van het college van Burgemeester en Wethouders. Naast de noodzakelijke bezuinigingen zullen ook de lokale belastingen fors gaan stijgen. Het voorstel van de PvdA om de verhoging van de onroerend zaakbelasting (OZB) te verlagen van 3% naar 1,5% kreeg geen meerderheid in de raad. De nieuwe coalitie (PBB, CDA, GroenLinks en Lijst Remmers) kwam zelfs met een nieuw voorstel om de OZB te verhogen met 9%.

Tijdens de raadsvergadering van 29 juni heeft de PvdA bij de behandeling van de begroting van 2012 haar ongenoegen geuit over de voorgestelde verhoging van de onroerende zaakbelasting met 3%. De PvdA heeft in de raad voorgesteld om dit te verlagen naar 1,5%. De PvdA wil hiermee de lasten voor de burgers in deze moeilijke tijden niet teveel laten stijgen.

De nieuwe coalitie in Bellingwedde (PBB, CDA, Groen-Links en Lijst Remmers) geeft aan dat zij de OZB ziet als een sluitpost op de begroting. Met de opbrengsten van de OZB willen zij tekorten op de begroting dekken. Daarom hebben de coalitiepartijen een verhoging van de OZB van 9% voorgesteld. Dit voorstel is door een meerderheid van de raad aangenomen. De PvdA heeft tegen dit voorstel gestemd.





Ingezonden persbericht