Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 7 juli 2011

Britse ontwerpster Gabriella Ingram in Tassenmuseum Hendrikje Tassen als kunstobject in uitzonderlijke combinaties 12 juli ­ 9 oktober 2011

Vanaf aanstaande maandag toont Tassenmuseum Hendrikje de bijzondere tassen van de Britse ontwerpster Gabriella Ingram. Ingram, van huis uit ontwerpster voor operavoorstellingen, maakte slechts twee jaar geleden haar eerste serie tassen. Haar tassen lijken op kunstobjecten en zijn vaak een combinatie van klassieke materialen met moderne technieken.

Contrasten en bijzondere combinaties
De tassen van Ingram blinken uit in originaliteit en stijl, zowel vanwege de vorm als gebruik van het materiaal. De ontwerpster laat zich inspireren door architectonische vormen en maakt bijzondere combinaties uit heden en verleden. Hierbij gebruikt zij ongewone materialen zoals acryl en hout, veren, kralen en antieke elementen. Alle tassen zijn uniek.

Op de expositie in het Tassenmuseum zijn 3 series tassen te zien:
* Tassen gemaakt van acryl, gesneden met een 3D lasermachine, gecombineerd met kralen, stof en veren.
* Houten tassen en tassen van Corian (kunststof) met goudkleurige antieke baroque elementen als bijzonder contrast.
* Tassen van verschillende soorten metaal, bewerkt naar patronen van 17e eeuws kant of met collages van verschillende afbeeldingen.

Gabriella Ingram
Gabriella Ingram volgde een opleiding tot theaterontwerper aan de Wimbledon School of Art in London. Na haar afstuderen ontwierp ze voor uiteenlopende projecten, zoals TV commercials, popvideo's, barok en renaissance dansvoorstellingen. Haar voornaamste werk is voor de opera. Ingram werkte voor producties in haar thuisbasis London en voor theaters in New York en Athene. Haar eerste stap in de modewereld zette Ingram met het ontwerpen van bustiers, die onder meer te zien waren in het Britse blad Vogue.

Tassenmuseum Hendrikje
Tassenmuseum Hendrikje is het grootste tassenmuseum ter wereld. Met een collectie van meer dan 4.000 tassen biedt Tassenmuseum Hendrikje een uniek overzicht van de geschiedenis van dit dagelijkse gebruiksvoorwerp. Bruidsbuidels, heupzakken, aalmoezentassen, reticules, schooltassen, avondtasjes en designtassen van bekende modehuizen zoals Chanel, Louis Vuitton en Hermès. Door de eeuwen heen heeft de tas veel verschillende functies gehad en achter elke tas schuilt een verhaal; over veranderingen in de mode, de emancipatie van de vrouw en het gebruik van nieuwe technieken en materialen.


---

Noot voor de redactie,