Gemeente Amersfoort

Servicebericht Gemeente Amersfoort - 11 juli 2011

Deze week start de herbouw van de Elleboogkerk

Op 12 of 13 juli start bouwbedrijf Van Norel met de werkzaamheden voor de herbouw van de Elleboogkerk. De eerste week worden de sloopwerkzaamheden voorbereid. Volgende week start de sloop van binnenmuren, plafonds en dergelijke. Na de bouwvakvakantie hervat Van Norel de werkzaamheden op 22 augustus.

De voorbereidingen bestaan deze week uit het aanleggen van een toegang aan de kant van de Breestraat. De houten schotten aan de Breestraat worden verwijderd en een stukje muur wordt weggehaald. Hierdoor kunnen de containers voor aan- en afvoer van sloop- en bouwmateriaal in de kerk worden geplaatst. Dit beperkt de overlast voor omwonenden. Voor het realiseren van de toegang staat er de eerste dagen wel een container in de Breestraat tegenover de woningen tussen de nummers 58 en 64. Deze container staat zoveel mogelijk tegen de kerk aan om de vrije doorgang zo min mogelijk te belemmeren.

De sloopwerkzaamheden die vanaf 18 juli plaatsvinden leveren geluidsoverlast op. De bouwvakkers komen tussen 6.30 en 7.00 uur op de bouwplaats aan en werken van 7.00 tot 16.00 uur. De gemeente werkt samen met Van Norel aan een logistiek plan voor de aan- en afvoerroutes van sloop- en bouwmateriaal.

Herbouw van de Elleboogkerk betekent dat de buitenkant wordt herbouwd en de binnenkant wordt afgewerkt voor algemeen gebruik. Er is nog geen nieuwe gebruiker van de Elleboogkerk bekend.

Meer informatie over de herbouw van de Elleboogkerk staat op www.amersfoort.nl/elleboog.

Noot voor de redactie,