Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amsterdam, 12 juli 2011

WOMEN Inc. inspireert:
Women Unlimited Macedonia

WOMEN Inc. krijgt internationaal navolging. Op initiatief van de Nederlandse ambassadeur Simone Filippini lanceerde een team van enthousiaste vrouwen op 9 juli het op WOMEN Inc. ge0Š7nspireerde platform WUM, of Women Unlimited Macedonia in Macedoni0Š5. WUM wil verschillende vrouwen van alle leeftijden, etniciteiten en achtergronden bij elkaar brengen om elkaar te inspireren, kennis en ervaringen te delen. Met als uiteindelijk doel om alle diverse stemmen te bundelen en samen een positieve verandering in gang te zetten binnen de Macedonische samenleving.

Tijdens de feestelijke lancering van WUM op 9 juli in de Macedonische hoofdstad Skopje waren er 500 vrouwen aanwezig, die konden rekenen op een vol en inspirerend programma. Er stonden drie kernthema¡¯s centraal: economische zelfstandigheid, meer vrouwen naar de top en stereotypering en perceptie van vrouwen. Binnen deze drie thema¡¯s werden er talkshows gehouden over actuele onderwerpen, waren er publieke interviews, culturele acts en speedcoachingsessies. Ook was er keur aan spraakmakende gasten aanwezig: Ilinka Mitreva (voormalig minister van buitenlandse zaken) Flora Kadriu (voormalig parlementslid) Savka Todorovska (bond van vrouwenorganisaties Macedoni0Š5) journalisten en kunstenaars en diverse andere prominenten. Namens WOMEN Inc. was redacteur Karlijn de Bl¨¦court aanwezig. Women Unlimited Macedonia gaat voorlopig verder als een online community op Facebook en komt in het najaar met nieuwe plannen voor events.

Women Unlimited Macedonia https://www.facebook.com/ - !/WomenUnlimitedMacedonia

WOMEN Inc.
WOMEN Inc. is een onafhankelijk platform dat vrouwen verbindt en individuele ontplooiing bevordert. WOMEN Inc. wil vrouwen inspireren en bewegen om optimaal gebruik te maken van hun eigen krachten en talenten. Tegelijkertijd stimuleert WOMEN Inc. de samenleving om deze talenten te benutten. WOMEN Inc. brengt vrouwen uit verschillende werelden bij elkaar; op nationaal en internationaal niveau, dwars door leeftijden, culturen en disciplines heen en biedt ontmoeting en verdieping, inhoud en cultuur. Kijk voor meer informatie op: www.womeninc.nl 6¦5 .