Gemeente De Wolden


Persbericht






Zuidwolde, 12 juli 2011



Julianaplein in Zuidwolde krijgt definitieve wegen

Woningen goed bereikbaar

Vanaf week 35 starten de werkzaamheden om het voormalige Julianaplein in Zuidwolde woonrijp te maken. Dat betekent dat de wijk een aantal definitieve openbare voorzieningen krijgt, zoals wegen en voetpaden. Deze maken de woningen goed bereikbaar en geven de buurt een nette uitstraling. De komende weken wordt duidelijk welke aannemer het werk uitvoert. Wethouder Jan ten Kate is tevreden over de ontwikkelingen: "Herstructurering leidt tot overlast voor omwonenden. Doordat we nu al definitieve wegen aanleggen, proberen we dit zoveel mogelijk te beperken."


De werkzaamheden

Op locaties waar geen groot bouwverkeer meer komt, legt de gemeente binnenkort definitieve openbare voorzieningen aan. Dit betekent dat de tijdelijke bouwwegen plaats maken voor definitieve wegen. Ook krijgt het gebied - waar mogelijk - al voetpaden en parkeervoorzieningen. Samen met de resterende rioolwerkzaamheden stemt de gemeente op deze wijze de inrichting zo goed mogelijk af op de nieuwe situatie. Daarmee krijgen grote delen van het plan een definitieve inrichting, ook al zijn niet alle woningen gebouwd.


Aannemer

Voor de uitvoering van de werkzaamheden loopt momenteel een aanbestedingsprocedure. Medio juli is bekend wie de werkzaamheden uitvoert. De werkzaamheden starten naar verwachting in week 35 van 2011. Omwonenden en belanghebbenden worden vooraf door de aannemer geïnformeerd over de werkwijze.