Gemeente De Wolden



Persbericht







Zuidwolde, 12 juli 2011


Kom naar het Hippisch Café bij CH De Wolden op 21 juli

Samen met Stichting CH De Wolden organiseert de gemeente De Wolden ook dit jaar weer een Hippisch Café. Deze keer staan de thema's ruitertoerisme en paard & landschap centraal. Iedereen met belangstelling voor deze onderwerpen is van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 21 juli aanstaande van 15.00 tot circa 17.00 uur op het terrein van het internationale Concours Hippique De Wolden in Veeningen.

De gemeente heeft het initiatief genomen voor het Hippisch Café, omdat dit aansluit bij het profiel van De Wolden als paardengemeente. De hippische sector is vanouds sterk vertegenwoordigd in het gebied. Paarden vormen een bron van ontspanning, voor zowel eigen inwoners (sport en hobby) als voor toeristen. Daarbij is de paardensector een economische motor voor de regio.

Programma Hippisch Café
Er is een interessant programma samengesteld met volop ruimte voor discussie met de sprekers. Daarna is er gelegenheid om informeel door te praten en iets te drinken. Ook kunnen de gasten genieten van de verschillende springrubrieken.
De volgende sprekers komen aan het woord:

. Stichting Beheer Natuur en Landelijk gebied (SBNL): Marjolein Samplonius en Rinck Zevenberg vertellen over de resultaten, tot nu toe, van het project "Paarden in het Landschap" gericht op landschappelijke inpassing van paardenhouderijen in Drenthe.
. Recreatieschap Drenthe: Hans Hartog presenteert de uitkomsten van een onderzoek naar knelpunten en verbeteringen in de men- en ruiterpaden in Zuidwest Drenthe.
. Vereniging Paardentoerisme Drenthe: voorzitter Sjoerd Dijkstra geeft een presentatie over kansen voor ruitertoerisme in Drenthe.

Aanmelden
Aanmelding voor het Hippisch Café kan per mail via E. gemeente@dewolden.nl of telefonisch via T. 14 0528. Deelname aan het Hippisch Café en toegang tot CH De Wolden zijn gratis.





Gemeente De Wolden