Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

NEDERLANDSE JAAP STAAT OP LABEL NIEUWE THE FAMOUS GROUSE-WHISKY

Amsterdam, 12 juli 2011 | Jaap Melle van den Bosch staat op het etiket van de nieuwste whisky van The Famous Grouse: de Sherry Oak Cask Finish. Deze whisky, waarvan het recept door de Nederlandse Jaap tijdens een masterblender-wedstrijd is 'gekraakt', is vanaf deze week verkrijgbaar.

De nieuwste telg van The Famous Grouse-familie, de Sherry Oak Cask Finish, heeft een Nederlands tintje, want Jaap Melle van den Bosch uit Utrecht staat vermeld op het etiket van de nummer één whisky van Schotland. Tijdens de masterblenderwedstrijd van The Famous Grouse, die tijdens het International Whisky Festival in Leiden werd gehouden, wist Jaap het dichtst bij het originele recept van de nieuwe Sherry Oak Cask Finish te komen. Als winnaar van de masterblenderwedstrijd prijkt nu zijn naam op het etiket van deze nieuwe whisky, die vanaf deze week overal in Nederland verkrijgbaar is.

Jaap van den Bosch: "Het blenden van whisky vereist veel geduld, liefde en aandacht, het is zeer lastig. Daarom vind ik het extra leuk dat ik ben uitgroepen tot masterblender van het International Whisky Festival in Leiden. Whisky is een prachtig, veelzijdig product en ik beschouw het dan ook als een grote eer dat mijn eigen naam op de nieuwe fles van The Famous Grouse staat! "

Ilja Schouten, senior Brand Manager The Famous Grouse: "Ik vind het erg leuk dat de enthousiaste Jaap het dichtst bij het recept van de Sherry Oak Cask Finish is gekomen. De Sherry Oak Cask Finish heeft tonen van eikenhout, kersen en cacoa en dit combinatie met een licht zoetje, maakt het een whisky die helemaal in balans is. Van deze whisky kun je dan ook genieten op een zomerse avond."

SHERRY OAK CASK FINISH

De Sherry Oak Cask Finish van The Famous Grouse is vanaf deze week overal in Nederland verkrijgbaar. Adviesprijs: ¤ 19,49 per fles.

Proefnotities

kleur: Heldere en diepgouden kleur

aroma: Tonen van eikenhout, kersen en cacao.

smaak: Licht zoetje, gedroogd fruit en kruiden zoals kaneel en nootmuskaat.

afdronk: Pure chocolade met tonen van kruiden die, naast een zoetje, lang blijven hangen. Prachtige en stevige afdronk.

THE FAMOUS GROUSE

The Famous Grouse is de nummer één whisky van Schotland. The Famous Grouse Finest Scotch Whisky wordt geproduceerd door Matthew Gloag & Son en is al ruim tweehonderd jaar een gerespecteerde naam in de wereld van Scotch whisky. De blended whisky met de bekende Schotse sneeuwhoen (red grouse) als mascotte, wordt naar meer dan 100 landen geëxporteerd. The Famous Grouse is al 30 jaar de nummer één whisky van Schotland en met recht de trots van de Schotten! Voor meer informatie kijk op www.thefamousgrouse.nl.