Gemeente De Wolden
Agenda/Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 28 juni 2011

Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Henk Lammers Johan Dijkink

-

burgemeester wethouder wethouder plv. secretaris

Afwezig met kennisgeving: Liesbeth Koster - wethouder Nanne Kramer - secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 21 juni 2011 en de parafenlijst van 28 juni 2011.

Beslissing: Conform

Uitnodigingen - Stuurgroep N377/N340, donderdag 1 september 2011. - Alrenobouw, 7 september 2011 in Assen. - Conferentie VSV, 24 november 2011, Drachten. - Middenveld 2011, Concours Hippique, Echten. - NVB jaarcongres, 3 november 2011, Putten. 2. OW Voorbereiding woonrijp maken Julianaplein e.o. te Zuidwolde.

-

wethouder Henk Lammers

-

wethouder Liesbeth Koster

-

wethouder Liesbeth Koster

-

wethouder Henk Lammers

-

wethouder Jan ten Kate

Er wordt afgeweken van het inkoopbeleid voor de materiaalleverantie van project `Woonrijp maken Julianaplein e.o.' Er wordt planologische medewerking verleend aan de realisatie van De Wijk-100 op de voorkeurslocatie (De Wijk-100 zuid), zoals aangevraagd door de NAM mits: a. De aanvrager een landschapsinpassingsplan laat opstellen en deze door de gemeente als goed wordt beoordeeld; b. Als de grondeigenaar hiermee instemt en de provincie gezien de impact

3.

VROM

NAM-locatie de Wijk 100

1



Agenda/Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 28 juni 2011 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: op de EHS ook geen bezwaren heeft de locatie aan te leggen geheel op de grond van Van Hees. Is dit niet het geval dan kan worden ingestemd met de voorkeurslocatie zonder een kleine verschuiving. c. Een uitgewerkt voorstel wordt ingediend voor de EHS compensatie en deze goed wordt bevonden door de gemeente en provincie; d. De aanvrager met de gemeente een anterieure overeenkomst afsluit waarin planschadeverhaal, kostenverhaal en overige zaken worden vastgelegd.

4.

Samenl.

-

-

-

Herziene begroting 2011, begroting 2012 en jaarstukken 2010 werkvoorzieningschap Reestmond. Jaarstukken 2010 Reestmond Raat Combinatie 2010 Jaarstukken 2010 Bestolux BV.

-

-

De gewijzigde begroting 2011 en de begroting 2012 van werkvoorzieningschap Reestmond wordt voor het geven van een zienswijze aangeboden aan de gemeenteraad. De jaarrekening(en) en ­ verslag 2010 wordt voor kennisgeving aangeboden aan de gemeenteraad.

2





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 28 juni 2011

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: VROM Besluit op bezwaar inzake het verlenen van omgevingsvergunningen voor het vellen van: 1. 233 bomen langs de Eggeweg en Oshaarseweg tussen Koekange en Echten; 2. 10 eiken langs de Eggeweg en Oshaarseweg tussen Koekange en Echten ter hoogte van Eggeweg 23 te Koekange. Samenl. Beleidsnotities Bibliotheek Drenthe.

Beslissing: Conform het advies van de bezwaarcommissie wordt het bezwaar ongegrond verklaard, het bestreden besluit wordt in stand gelaten en het verzoek om een vergoeding van de proceskosten op basis van artikel 7:15 Awb wordt afgewezen.

2.

De beleidsnotities van Bibliotheek Drenthe worden na behandeling van de Kadernota 2011 ter beschikking gesteld van de raadsleden. Er wordt ingestemd met de eenmalige subsidie aan de Vereniging Hartveilig Drenthe voor 2011; Een en ander wordt gedekt uit 4107070003 Gezondheidszorg Basisgezondheidszorg, 4343000 overige uitgaven.

3.

Samenl.

Subsidie Vereniging Hartveilig Drenthe 2011.

-

4.

OW

Regeling verbetering binnenklimaat huisvesting primair onderwijs.

1. Bouwbedrijf Dons en Troost opdracht geven voor de klimaatverbeterende maatregelen aan de o.b.s. De Ekkelboom in Zuidwolde 2. Dekking vindt plaats uit Integraal huisvestingsplan onderwijs De Wolden.

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 28 juni 2011

2





---- --
Agenda/Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 5 juli 2011

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 28 juni 2011 en parafenlijst van 5 juli 2011.

Beslissing: Conform

Uitnodigingen - Enexis, Wielerevent 23 september 2011. - STAMM, Veiling 7 juli 2001. - Lancering nieuwe website St. Diyo Nepal, 3 september 2011. - Huldiging Rosan Dekker uit Echten, Nederlands kampioen wielrennen. 10 juli 2011. - Conferentie gemeentelijk dierenwelzijsbeleid, 13 oktober 2011.

-

Voor kennisgeving aangenomen Voor kennisgeving aangenomen Wethouder Henk Lammers

-

Wethouder Liesbeth Koster

-

Voor kennisgeving aangenomen

1





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 5 juli 2011.

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Samenl. Sportplatform De Wolden.

Beslissing: Er wordt ingestemd met de `overeenkomst Sportplatform De Wolden'. Het verslag wordt voor kennisgeving aangenomen en via de ingekomen stukken wordt de gemeenteraad in de gelegenheid gesteld om kennis van de inhoud te nemen. Aan de betreffende familie wordt een tegemoetkoming in de schade uitgekeerd, dit wordt vermeerderd met de wettelijke rente en terugbetaling van het drempelbedrag. 1. Planologische medewerking verlenen aan het verzoek voor verplaatsing van woning Schrapveen 24 conform plan mits: a. De eigenaar van de gronden instemt met het verzoek; b. Uit de onderzoeken geen knelpunten voortkomen; c. De woning landschappelijk goed wordt ingepast; d. Er goede waarborgen komen voor het daadwerkelijk slopen van de bestaande woning en bijgebouwen; e. De aanvrager in het kader van de

2.

Concern

Jaarverslag 2010 van de commissie bezwaarschriften.

3.

VROM

Aanvraag om tegemoetkoming in schade, n.a.v. het bestemmingsplan `Kerkenveld Noord'.

4.

VROM

Verzoek herziening bestemming voor verplaatsing en nieuwbouw woning Schrapveen 24, Linde.

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 5 juli 2011. Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: wettelijke verplichte kostenverhaal een overeenkomst afsluit met de gemeente. 2. De aanvrager wordt schriftelijk geïnformeerd over het collegebesluit.

5.

Samenl.

Brief ministerie van Infrastructuur en Milieu over inventarisatie asbest in schoolgebouwen. Subsidie Streekradio De Wolden.

De brief wordt voor kennisgeving aangenomen.

6.

Concern

-

-

De subsidie voor 2010 vastgesteld. Het jaarverslag met overzicht van activiteiten en uitzendingen 2010 worden vastgesteld. De subsidie voor 2012 wordt verleend.

7.

OW

Bouw urnenmuur begraafplaats de Wijk.

1. Aan Alreno Bouw te Beilen wordt de opdracht voor de bouw van een urnenmuur op de begraafplaats te de Wijk gegeven. 2. Het gereserveerde krediet wordt beschikbaar gesteld.

2





---- --